ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Методи за премахване на стрии

Методи за премахване на стрии

Стрии
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Премахването на стрии е истинско предизвикателство. Освен че борбата с тях е изключително трудна, тези малки белези създават сериозни комплекси на почти всички жени. Склонността към образуването им е генетична – в случай че майка ви има стрии, то вероятно и вие сте предразположени към тях.

Има начини за третиране на стриите, с които те могат да станат по-малко видими. Най-важното – стриите първоначално са с розово-лилав цвят. Това означава, че те са съвсем нови – най-добрият начин да ги премахнете, е точно когато те са такива. В аптеките и дрогериите се предлагат много масла, предназначени именно за премахването им – те съдържат комбинация от продукти със силно хидратиращо и избелващо действие, които почти веднага се справят с проблема.

Важно е обаче да сте постоянни – не е достатъчно просто да намажете стриите веднъж, за да изчезнат. Необходимо е да масажирате областта, в която те се намират поне 10 минути сутрин и вечер с мехлема. Така само след няколко седмици ще има видими резултати.

За да не се стига до такава сериозна задача, важно е да се погрижим и за превенцията. Ако сте бременна, то има специално предназначени масла против стрии за бъдещи майки. Те ще хидратират, дори омазняват кожата, ще я направят по-еластична, за да не се образуват стрии. Използвайте тези кремове ежедневно.

Премахване на стрии

Стрии при бременност

Друга причина за появата на стрии – усилен спорт и растеж на мускулите, рязко сваляне или покачване на теглото. В случай че сте на диета, то се погрижете да не сваляте килограми прекалено бързо. Спазвайте такъв режим, че да сваляте не повече от 2 килограма на седмица, в случай че сте с много наднормено тегло. А в процеса на отслабване се погрижете да хидратирате кожата си и да спортувате, за да се стяга тялото. По този начин стриите няма да имат шанс срещу вас!

В случай че сте почитатели на естествената козметика, то кокосовото масло е един от най-добрите естествени продукти срещу стрии. Изберете студенопресовано – обикновено може да го откриете в магазините за биохрани в стъклени буркани. То е твърдо, но омеква при по-високи температури – не го слагайте в микровълновата обаче, защото ще загуби свойствата си.

Оставете го за половин час на слънце. На базата на кокосово масло са именно кремовете против образуване на стрии, предназначени за бъдещи майки. Причината – освен много хидратиращо и полезно за кожата, кокосовото масло има и избелващи свойства. Именно те ще накарат стриите да изчезнат.

Кокосово масло

Не бива да се срамувате от стриите си. Всяка жена има! Това са белезите, които ни напомнят, че сме създали нов живот, че сме се положили грижи за здравето си. А мъжете... да, те са късметлии и рядко ги имат. Попитайте ги обаче – забелязват ли изобщо вашите? Отговорът ще е отрицателен. Спрете да ги забелязвате и вие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest