ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Можете ли да се спасите от подкожните косми

Можете ли да се спасите от подкожните косми

ХрисиХриси
Новак
31416
Подкожни косми
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Съществуват различни видове епилация, до които жените прибягват, за да имат привлекателна и гладка кожа винаги. Според предпочитанията си всяка дама избира по какъв точно начин да се епилира, колко често и дали да извърши процедурата сама или да посети козметик.

Понякога обаче се появяват досадни подкожни косми, от които, ако не се отървем, може да си причиним сериозни неприятности. Те са следствие на по-дебелия слой кожа на места. Когато косъмът не успее да го пробие, той променя посоката си на растеж – навътре и се превръща в подкожно образувание. Премахването на тези подкожни косми е болезнено и трудно, затова ви представяме няколко начина да се справите с тях и сами. Ето как да се спасите от подкожните косми!

Ако искате да избегнете подкожните косми, изберете правилния вид епилация. Средствата за обезкосмяване имат значение за това какви косъмчета ще пораснат отново и по какъв начин. Най-сигурните начини за нормална епилация са обикновената самобръсначка и кремовете за депилация. Восъчната епилация например е бърза и ефективна, но с нея е почти сигурно, че ще се появят и подкожни косми.

Грижата за кожата трябва да включва още хидратация и ексфолиране. Почистването на мъртвите клетки може да улесни появата и растежа на косъма на повърхността. Хидратирането, от своя страна, ще направи кожата мека и по-лесна за пробиване от космите. С тези ежедневни навици ще си осигурите предпазване от подкожни косми.

Скраб

В случай че все пак откриете подкожни косми по тялото си, може да приложите някоя от следните техники.

Третирайте ги с продуктите, с които почиствате пъпките по лицето си. Те има много общо с тях, затова може да опитате да натъркате мястото със салицилов спирт, например.

Друг вариант е печен лук. Положете го върху проблемната зона, като внимавате да не се опарите.

По-лесен метод е да положите топла кърпа върху подкожния косъм. Имате нужда само от памук, тампон или кърпичка, напоена с гореща вода. Сложете го върху мястото за около 10 минути. Ако косъмът не се е появил или доближил към повърхността, повторете процедурата. В случай че отново не постигнете успех, приложете друг метод.

Ако косъмът е прекалено упорит, прибегнете до пинсета, която преди това задължително дезинфекцирайте със спирт. Пукнете образувалата се пъпка, извадете косъма с пинсетата и почистете мястото.

Може да третирате мястото и със смес от вода и хлебна сода. Разтъркайте мястото и опитайте да извадите косъма с пинцета, както казахме в горния пример.

Подкожните косъмчета могат да се окажат сериозен проблем, причиняващ зачервяване и кожно възпаление. В случай че не успеете да се справите с премахването им в домашни условия, задължително посетете козметик. Кожата трябва да бъде красива, гладка и поддържана, правете я такава по най-удобния и безопасен за вас начин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest