Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Колко често може да се боядисва косата?

Колко често може да се боядисва косата?

Боядисване на коса

Имате бели коси? Тогава алтернативата ви е да боядисате косата си с боя за коса. Може бързо да покриете белите коси. Или просто да смените външния си вид, ако имате нужда от промяна. Но дали трябва да го правим редовно и колко често може да се боядисва косата?

Ето няколко съвета на американски стилист:

Според Дейвид Джон от Лос Анджелис всичко зависи от цвета на естествения ви косъм. Ако по рождение сте с по-светла коса и сте се боядисали с няколко по-тъмни нюанса, то когато косата ви израсне, трябва да я боядисате отново, за да не ви се виждат корените. Съответно, ако боята е близка до натуралния ви цвят, няма да е необходимо да правите това толкова често, защото просто няма да си личи.

Като цяло, зависи много и от типа коса. Някои хора имат по-дълга, други - по-къса коса, някои са с по-къдрава, други - с права. Когато отивате на фризьор за първи път, ви боядисват изцяло или целия скалп и цялата коса.

Боя за коса

След това просто поддържат цвета ви, боядисвайки само корените. Когато косата ви израсте, просто трябва да боядисвате само корените си. Това е валидно в случаите, в които нямате бели коси, които ще се виждат не само в корените.

Съветът на специалиста е да боядисвате косата изцяло няколко пъти в годината, а през останалото време може да го правите по-често, дори няколко пъти в месеца, но само в корените. Така ще запазите здравината на косъма и ще третирате само основата и няма да увредите толкова бързо косата си. Вариантът да го правите на 3 седмици само в корените е най-добър.

Ако имате кичури, то трябва да се боядисвате на четири до десет седмици, за да запазите формата и цвета им.

Боядисване на корени

Фризьорът е категоричен, че за да имате здрава коса, трябва да заложите на специална козметика за боядисана коса, а не просто обикновен шампион за миене на коса. Така боята върху косата ви ще падне много по-бързо, отколкото ако използвате шампоан за боядисана коса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest