ezine.bg»Статии»Любопитно»Работещо Момиче»Как да подобрим почерка си?

Как да подобрим почерка си?

За подобряване на почерка изписвайте буквите бавно.

В миналото, хората, които са пишели красиво, са били уважавани, защото такъв почерк показва подреденост в мислите и действията на човека, а също и старателност - все ценни за характера неща, които са значими и днес. Интересно е, че процесът е обратим - старанието за постигане на такъв почерк, помага да се развият подобни качества на характера.

В днешни дни обаче хората така свикнаха с клавиатурата, че се сещат за писането с химикал на хартия само, когато се наложи да попълнят формуляр в някое учреждение. В резултат на това, имам грозен почерк, а понякога е толкова хаотичен, сякаш е писало малко дете.

Може би и вие сте един от онези, на които са казвали – Пишеш ужасно! , но въпреки старанията, почеркът ви никога не е бил красив. Питате се как да подобрите почерка си? Ето някои решения.

Почеркът е определен генетично, обаче, както всеки друг фактор може да бъде променен в съответствие с прилагането на сила.

Без съмнение, е възможно се се сдобиете с добър почерк. Но всичко това изисква обучение. Човек трябва да се упражнява, за да си изработи красив почерк. Опитайте се да следвате три основни неща и ще почувствате как писането става увлекателно и все по-равномерно.

Красотата на почерка се крие в еднаквата височина на буквите, еднаквия наклон на всички букви, който се запазва постоянен в целия текст и не на последно място – в равномерните широчини на буквите, на разстоянията между буквите и еднаквите интервали между думите.

Върху подобряването на  почерка трябва да се работи още в детска възраст.

За да се фокусирате върху това как да подобрите почерка си, си струва да потърсите проби от ръкописи на известни хора. Може би техният начин на писане ще послужи за пример, за да настроите своя собствен почерк.

Сядайки да пишете, не забравяйте да обърнете внимание на напрежението на пръстите и ръцете. Пишете с помощта на мускулите на ръката и рамото, но трябва да сте сигурни, че химикалката и пръстите ви са отпуснати.

Опитайте се да пишете възможно най-често във вертикалната равнина, тъй като това е много добър начин да тренирате мускулите на рамото. Но най-важното нещо, което трябва да запомните е, че по време на писането лакътят трябва да бъде напълно отпуснат.

Друг начин за подобряване на почерка е да опитате колкото се може повече да пишете на ръка. Старайте се да пренаписвате различни текстове бавно и красиво, или пък се запишете на рисуване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest