Лечение на глисти

Глисти

Само мисълта, че във вашето тяло има глисти, е ужасяваща, нали? Струва ви се страшно и нелечимо, но не е така. Всъщност в случая най-важно е да започнете навременно лечение, за да сте спокойни, че тези неприятни ендопаразити няма да поразят и органи като белите дробове и черния дроб.

Глистите могат да се приютят в червата на възрастни и на деца. Заразяването става чрез зле измити ръце, плодове и зеленчуци, а сред най-честите признаци за заразяване с глисти, са: главоболие, нервност, скърцане със зъби, силни болки в корема или ставите, чувство на постоянна умора, наличие на малки бели червеи в изпражненията и други.

Ако и вие сте една от жертвите на тези коварни червейчета, не изпадайте в паника. Има достатъчно лекарства, но има и алтернативни методи срещу глисти. Ето какво казва народната медицина при глисти.

Чудотворният чесън е сред най-популярните анти-паразитни лекове за справяне с глисти. Антибактериалните, противогъбичните и антисептичните свойства на суровия чесън са сигурен метод, изтребващ всички микроби в организма.

Друг вариант е да се сварят две смачкани скилидки чесън в половин чаша мляко. Пийте този лек всяка сутрин на празен стомах. Правете това около седмица. Очистителен ефект има и клизмата с чесън.

Сред топ средствата срещу глисти е и лукът. Той може да се яде както ви хрумне. Полезен е не само в борбата с паразитите, но и при склероза и други здравословни проблеми.

Тиквените семки също са известен лек против неприятните паразити. Можете да ги ядете сурови или да ги смесите със 100 мл варено мляко и да ги изпиете на празен стомах.

Препоръчват се и моркови - да се ядат в сурово състояние и да се пие сокът им.

Кокосовият орех помага за лечението на глисти.

Кокосовият орех също е добро средство срещу глисти. За тази цел можете да вземате по 4-6 супени лъжици масло от кокос всеки ден, което помага както за лечение, така и за превенция. Друг начин е да слагате по една супена лъжица от невероятния кокос, настърган към закуската.

Не е за подценяване и кората от нар. Варете една лъжица кори от плода в чаша вода до изпаряване на половината вода. Напитката се пие охладена. Препоръчва се да се прилага тази рецепта няколко дни. При глисти при децата да се дава само една трета от това количество.

Сода за хляб също може да помогне за лечението от нашествието на глистите. Разтваря се ¼ лъжичка в малко добре затоплена вода и се взема преди лягане вечер, 3 последователни вечери.

Срещу глисти помагат и куркумата, вратига и чай от анасон, горчицата, пелин, черният пипер, хрянът, лютият червен пипер и други люти подправки, както и анасон, канела и листа от орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest