ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да преодолеем безпокойството?

Как да преодолеем безпокойството?

Безпокойство
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Дейл Карнеги е известен с уроците по комуникация, които е създал, както и с редица бестселъри. Карнеги има няколко основни принципа за преодоляване на безпокойството, които ще ви предложим в следващите редове. Разгледайте ги и разберете каква е тайната за справяне с безпокойството.

1. Живей в днешния ден. Изолирайте миналото от бъдещето и живейте в настоящето. Това е много важно, за да не съжалявате за грешките от миналото, да не повтаряте едни и същи грешки и да се съсредоточите върху задачите на днешния ден.

Не можем да живеем едновременно в различни измерения. Ако се опитаме, ще се унищожим физически и психически. Трябва да се ограничим само в едно единствено измерение – днешното, казва по този повод Карнеги.

2. Преодолявай неприятностите със стратегия, подходяща за случая. Това ни позволява да се отърсим от забързания ритъм и да поспрем за миг.

3. Не заплащай със здравето си заради начина си на живот. Придържайте се към балансирано хранене, спортувайте. Не забързвайте излишно живота си и не се отдавайте на безпокойството.

Не работата убива хората, а стресът. Работата е здравословна. Едва ли ще можете да натоварите човек с повече работа, отколкото може да понесе. Стресът е като ръжда върху острие. Това, което унищожава машината, не е завършването на механизмите в нея, а триенето между тях, разказва Хенри Упорд Бийчър, социален реформатор. Просто открийте начини за справяне със стрес.

Безпокойство

Преборете се с навика да се безпокоите. Бъдете винаги заети. Тайната за нещастието е да разполагате с прекалено много свободно време да се притеснявате за това дали сте щастливи или не, е казал Джордж Бърнард Шоу.

Бенджамин Дизраели, държавник, е възкликнал: Животът е прекалено кратък, за да е малък. Затова не се фокусирайте в детайлите.

Използвайте закона за вероятностите, за да преодолеете безпокойството. Вероятно веднага бихме елиминирали 90% от тревогите си, ако спрем да се самоизяждаме и открием по закона на вероятностите, че нямаме никакво оправдание за тези тревоги - Дейл Карнеги.

Съобразете се с това, което е неизбежно, и го изживейте, без да протестирате срещу него. Това е най-сигурният начин за справяне с безпокойството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest