ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Колко често се тренира корем?

Колко често се тренира корем?

Колко често се тренира корем?
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство-20%
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
23.20 лв.
Виж ››

Когато тепърва стартирате с тренировките и спорта, е възможно да имате различни неясноти относно натрупване на мускулна маса, изгаряне на мазнини и сваляне на килограми. Това е нормално, защото повечето начинаещи имат същите или подобни въпроси.

Често обаче срещаме проблеми, когато започнем да тренираме по-усърдно. За да разрешим тези проблеми и да си отговорим на въпросите, които изникват по време на тренировка, е необходимо да четем и да се информираме по дадени теми. Само по този начин ще разберем какво се случва в човешкия организъм, веднъж щом започнем да спортуваме, и как точно мазнините се превръщат в мускули.

За да ви улесним, сме ви подготвили отговори на един от най-често срещаните въпроси. Първият е колко често да тренираме корема?

Колко често се тренира корем?

Колко често се тренира корем?

Коремът е една от най-проблемните зони в човешкото тяло, тъй като тази област е най-податлива на напълняване и трупане на мазнини. Всеки спортуващ мечтае за плосък корем с плочки, но не знае какво точно е необходимо да направи, за да го постигне. Неслучайно перфектните коремни мускули са най-трудни за постигане.

Те зависят не само от тренировките, но и от хранителния режим, който спазваме. За да имаме плочки и плосък корем, трябва да сме изключително внимателни с храната. Балансираният и здравословен хранителен режим е задължителен, за да постигнем желаните резултати.

Всеки организъм е различен и при всеки човек възстановяването на мускулите отнема различен период от време. Обикновено, ако се храните здравословно, спите достатъчно време и тренирате доста, то тогава възстановяването на мускулите ще отнеме от 24 до 72 часа. При по-леки тренировки е възможно възстановяване от 24 до 48 часа, но отново тези часови периоди са доста относителни.

Колко често се тренира корем?

Най-препоръчително е да наблюдавате тялото си, защото вие го познавате най-добре и сами да решите кога сте готови да правите упражнения за същата мускулна група.

Ако имате мускулна треска, не прибързвайте с тренировките. Дори и да искате бързи резултати, това не ви гарантира, че ще ги постигнете. След като мине мускулната треска и всякакво пренатоварване в мускулите, вече може да започнете упражнения на същата мускулна група.

Обикновено упражнения за коремни мускули се правят 2.3 пъти седмично. Може да съчетавате упражнения за корем с упражнения за друга част от тялото. Добър вариант например е комбинираната тренировка на коремни мускули и бицепс, трицепс, както и коремни мускули и гръбни мускули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest