ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Как да разберем дали бебето е гладно?

Как да разберем дали бебето е гладно?

Бебе
Комплект от 2 броя двустенни термо чаши по 350 мл-11%
Препоръчано за теб:
Комплект от 2 броя двустенни термо чаши по 350 мл
28.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Много често жените, които скоро са родили, се затрудняват да разберат от какво се нуждае бебето. Дали му е студено? Дали е жадно? Дали е гладно? Дали го боли нещо? За някои жени не е лесно да създадат хранителен режим на бебето и му дават мляко винаги, когато то плаче. Това обаче съвсем не значи, че щом бебето плаче, значи със сигурност е гладно. Вижте нашите съвети как да разберем дали бебето е гладно.

Защо плаче бебето?

Бебе

Бебето може да плаче поради най-различни причини и не всички от тях подсказват, че си имате работа с гладно бебе. Дори да сте сигурни, че не му е студено, не го боли нищо и не е жадно, гладът не е последната причина за плача на бебето. Коликите при бебетата също карат малчовците да плачат. Много други фактори могат да повлияят на настроението на вашето дете, затова не бързайте да си правите заключения, когато бебето плаче.

Растежен скок

Когато бебето расте, интервалът между храненията намалява, а количеството мляко се увеличава. Нормално с напредването на месеците, бебето да се нуждае от повече мляко. Около шестия месец при бебетата се наблюдава процес на повишаване на апетита. Това се дължи на растежния скок, през който преминават малките по това време.

Биберонът - утеха за бебето

Бебе

Много бебета смучат биберон, не защото са гладни, а защото така се успокояват. Малките съкровища намират утеха в смученето и затова винаги търсят биберона. Тези признаци далеч не означават, че трябва да пристъпите към хранене на бебето. То просто иска залъгалка, в която намира занимавка и успокоение. А не защото е гладно бебе. Много мъници са свикнали да смучат биберон и това е начинът, по който се унасят и заспиват.

Как да разберем дали бебето е гладно?

За да разберете дали наистина пред вас има гладно бебе, е необходимо да сте внимателни и бдителни през целия ден, прекаран с него, но най-вече когато се храни. Ако бебето плаче с отворена уста, все едно търси биберон или гърда, бъдете сигурни, че то е гладно. Друг признак, който може да ви помогне да разберете дали си имате работа с гладно бебе, е когато започне да плаче, малко преди да е дошло време за предлагане на бебешка храна по режим. Когато скъси периодите между храненията, бебето показва, че е гладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest