ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Здрава кожа във всяка възраст

Здрава кожа във всяка възраст

Здрава кожа във всяка възраст
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Проблемите с кожата са често срещани при жени от всякаква възраст. В пубертета момичетата страдат от акне и чувствителна кожа, а след 30 жените търсят начини да се справят с бръчки и пигментни петна. Как да поддържаме кожата си, ще разберете в следващите редове.

Прием на вода

Здрава кожа във всяка възраст

Водата е важна за правилното функциониране на всички органи в човешкото тяло, както и за красота на кожата, косата и ноктите, особено при жените. За да имате красива и здрава кожа, без значение от годините ви, е необходимо да пиете големи количества вода. Оптималният дневен прием е над 2 литра, но ако мислите, че може да изпиете повече - действайте веднага.

Хидратация

Здрава кожа във всяка възраст

Без значение в какъв период от живота се намирате, не забравяйте на хидратирате лицето си. Ако сте тийнейджъри в пубертета, то тогава е добре да хидратирате кожата си с подходящи за възрастта ви продукти. Ако страдате от акне, се съобразете с това и изберете продукти за вашия тип кожа. Ако сте в зряла възраст, редовната хидратация е още по-важна. Когато използвате хидратиращи кремове, вие запазвате младежкия вид на кожата си и забавяте стареенето.

Прием на витамини

Здрава кожа във всяка възраст

Витамините имат благоприятен ефект върху кожата. Консумацията на плодове и зеленчуци е задължителна, за да осигурите на тялото си нужните витамини, но понякога те не са достатъчни. Желателно е да се консултирате с лекар и да приемате допълнително витамини. Витамин А, B, D и C са от изключителна важност за здрави и красиви коса и кожа.

Етерични масла

Здрава кожа във всяка възраст

Етеричните масла са натурален еликсир за красотата при жените. Използвайте маслата за хидратация на кожата. Кокосовото, какаовото и аргановото масло ще ви помогнат да се справите с несъвършенствата на кожата си. Етеричните масла са не само подходящи за хидратация на кожата, но и за премахване на грима, и почистване на лицето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest