ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Как да преодолеем несподелената любов?

Как да преодолеем несподелената любов?

Как да преодолеем несподелената любов
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
Качество без компромис:
Двустенни термо чаши за кафе - 2 броя по 200 мл
29.00 лв.
Виж ››

Романтичните филми трябва да бъдат забранени – те създават една илюзорна представа за любовта и само объркват съзнанието на хората. Изобщо любовта трябва да бъде забранена – тя наранява, причина е за много сълзи и душевни тревоги.

Звучи ли ви познато? Това означава, че и вие сте един от хилядите, сложили ключ на сърцето си след разочароваща несподелена любов. Не отписвайте любовта – научете се да я намирате въпреки болката. Как да преодолеем несподелената любов?

1. Забравете миналото

Нещата с предишния обект на вашата емоция не са се получили, имате разбито сърцето и объркани емоции. Не оставайте в плен на миналото. Съберете останалите парченца от любов и старателно ги подредете. Не бихте могли да знаете дали зад ъгъла не ви чака любовта, преди да ѝ дадете възможност да ви доближи.

2. Оставете време за болката

Нараненото сърце изисква време. Месец, два, година – въпрос на избор. Точно толкова, колкото е нужно – не бързайте, не се хвърляйте в нова емоция, без да сте напълно излекувани от предишната. Не търсете заместител – както казват мъдрите жени, по-добре сама, отколкото зле придружена. Напомняйте си го, когато страдате от несподелена любов.

3. Приятелство

Обектът на вашите най-искрени и силни чувства е измислих хиляди причини, поради които не можете да сте заедно. Само и само да го виждате ежедневно, се съгласявате той да остане в приятелския ви кръг. Това е една от най-често допусканите грешки. Отново ще изпитвате болка, но в името на компромиса, ще сте готови на всичко, за да я приемете. Любовта не е страдание, тя е мотивация и радост.

4. Споделете разочарованието

Преодоляването на несподелена любов е свързано със споделяне. Не се затваряйте в себе си и не се отказвайте от социалните си контакти. Напротив – доверете се на човек, който ще ви даде съвет или поне ще ви изслуша. Споделянето ще разтовари емоционалния товар и ще очертае нови перспективи. Няма причина да се чувствате виновни, че между обекта на чувствата ви нещата не са се получили. Срамът също не бива да присъства – да се срамуваш от това, което изпитваш, означава да се срамуваш от самия себе си.

5. Намерете си ново хоби

Човек успява да се отърси от неприятните и болезнени преживявания, когато намери нови развлечения, забавления и занимания. Нещо, което да ангажира ума му и да го дарява с приятна тръпка. Това може да е ново хоби за вас. Помислете за нов клас по салса, зумба, йога, медитация. Запишете се в литературен клуб или на курс по готварство. Всичко, което ще ви кара да сте сред хора и да се забавлявате е добре дошло. Четенето на книги и гледането на филми е друг начин да излеете емоциите си.

6. Намерете си нови приятели

Когато сме в обкръжението на определени хора, това може да ни напомня, че даден човек не споделя нашите чувства. Например, ако сте имали връзка с дадено момче, но сте се разделили, не е добра идея да продължите да излизате в обща компания. Това ще е болезнено за вас. По-добре се огледайте за нови познанства и дайте шанс на други дружби.

Несподелена любов

7. Посещавайте културни събития

Посещенията на концерти, театър, кино, опера, изложби и всякакви събития ще ви държи сред хора, ще ви пречи да останете насаме с мрачните си мисли. Освен това ще ви даде шанс да срещнете други привлекателни личности с вашите интереси. Но дори и да не срещнете никого, ще сте обогатили общата си култура и ще сте се позабавлявали.

8. Поработете над личното си развитие

Често хората, които страдат от несподелена любов, са с ниско самочувствие и са обзети от депресивни състояния. Можете да преодолеете всичко, като поработите над своето усъвършенстване. Това става с помощта на много четене, онлайн курсове или други образователни техники. Вариантите са много, а крайният резултат ще ви помогне да се чувствате по-уверени в кожата си и да сте по-привлекателни не само за срещуположния пол, но и на пазара на труда. Кой работодател не иска служители, които са компетентни в различни сфери?

9. Започнете нова работа

Започването на нова работа е стъпка, която ще ви разфокусира от мрачните мисли по вашата несподелена любов. Ще се концентрирате силите си другаде и ще сте обградени с напълно различни хора, които няма да ви питат за бившия.

10. Инсталирайте си приложение за запознанства

Повечето хора са скептични към мобилните приложения за запознанства, но истината е, че при съвременните условия на живот, те често са единствената ни възможност да намерим хора, пасващи на представите ни за идеален партньор. Никой не ви кара да излизате на романтична среща с първия, който ви пише. Но от друга страна, малко внимание от страна на някой чаровен непознат може да предизвика приятни тръпки у вас. А като нищо и това приложение за запознанства да ви срещне със следващата ви голяма любов.

11. Пътувайте

Пътуването е най-добрата терапия за хора с разбито сърце. Смяната на обстановката ще ви се отрази добре и ще ви помогне да забравите несподелената си любов. А кой знае - по време на поредната екскурзия може да срещнете дори някой нов обект на чувствата си.

12. Вземете си домашен любимец

Хората, които се чувстват самотни, запълват празнотата и намират нов смисъл на живота си, когато си вземат котка, куче, зайче или друг домашен любимец. Разбира се, трябва да сте напълно наясно, че отглеждането на животно е голяма отговорност и не можете да го захвърлите, когато например си хванете гадже и вече не сте самотни.

13. Посетете психолог

Понякога преодоляването на несподелената любов се оказва мисия невъзможна. Ако Повече от година не можете да се справите с проблема, ви съветваме да посетите психолог. Разговорът със специалист може да се окаже много полезен за вас и да ви насочи в съвсем различна насока. Не бързайте да отхвърляте тази възможност!

Кои хора страдат от несподелена любов?

Любовни проблеми

На всеки може да се случи да се окаже в плен на несподелената любов. Никой не е застрахован от подобно явление. Но според психолозите определени групи хора по-често се оказват в ролята на отхвърлените на любовния фронт. Ето кои са и техните основни характеристики:

Неуверените хора

Хората, които мразят промените, не са готови да опитат нови неща, тъпчат на едно място. Затова им е трудно да се откъснат от спомените за миналото и да преодолеят своята несподелена любов. За обекта на техните чувства животът продължава. Но неувереният човек още е спрял в мисленето си и не желае да промени бъдещето.

Хората с ниско самочувствие

Тези от нас, които се срамуват от себе си и имат много ниско самочувствие, също страдат от несподелена любов. Причина е, че те имат огромни комплекси и са неспособни да изразят себе си свободно.

Мазохистите

Ако човек е с негативна настройка за света, вижда само лошото и вярва, че на него нищо добро няма да му се случи, той е в плен на несподелената любов. Но това си е изцяло негово решение. Песимистът отказва да си даде нови шансове и различни възможности. Той изпитва някаква криворазбрана наслада от това да бъде нараняван и отхвърлян в любовта.

Хора с лош пример

Хората, които не са успели да получат правилен и щастлив модел на хармонична романтична връзка, сами се вкарват в любовни драми. Често страдат от несподелена любов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest