ezine.bg»Статии»Красота»Красива Усмивка»За красива усмивка и здрави венци

За красива усмивка и здрави венци

Красива усмивка
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Сещате ли се за онази жизнерадостна песен на Трамвай №5 от 2001 г, в която се пее: Усмивката - тя води двама млади към върхове и звездопади. Усмивката - със своята нишка лека човека тя привързва, човека тя привързва към човека. И днес на твоите устни тя цъфти, усмихнеш ли се - хубава си ти. Не бива без усмивка дом да има, без нея по света ще бъде вечна зима.

Да, разкошна песен с изключително смислен текст. Именно красивата усмивка може да ни сгрее във всеки един момент, така че се усмихвайте при всяка възможност.

Няма да излъжем като кажем, че няма грозна усмивка, но си представете все пак, ако зад нея се крият пожълтели зъби или пък кървящи венци. Гледката вече няма да е чак толкова приятна. Не си мислете, че за красивата усмивка е важно какъв цвят червило сте избрали, а устната хигиена.

За да имате красива усмивка, бели зъби и здрави венци, следвайте тези прости правила:

1. Миенето на зъбите е абсолютно задължително да става сутрин и вечер - сутрин веднага като се събудите, а вечер преди лягане. Всъщност най-добре е да миете зъбите си след всяко хранене, но това рядко е възможно. В подобни случаи дъвчете дъвка (без захар и подсладители), но не повече от 10 мин.

Водата за уста помага за поддържането на здрави венци

2. Употребата на вода за уста се препоръчва от всички ортодонти. Погрешно е да си мислите, че тя се използва при лош дъх. Не, отново сутрин и вечер, защото тя е пръв помощник на пастата за зъби и се грижи за цялостната хигиена на устната хигиена. Внимавайте единствено каква вода за уста избирате, защото има и такива (например червеният Eludril), които се използват при възникването на конкретен проблем и дългата им употреба може да доведе до оцветяване на зъбите.

3. Ако имате проблеми с венците използвайте по-мека четка за зъби и паста, която е предназначена за чувствителни венци, които лесно се разкървавяват.

4. За здрави венци е препоръчително на всеки 6 месеца да посещавате зъболекар с цел почистване на зъбния камък.

5. Дори и да нямате никакви оплаквания и да не страдате от зъбобол посещението при зъболекар на всеки 6 месеца отново е препоръчително с цел провеждане на профилактичен преглед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest