ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Лифтинг - всичко, което трябва да знаете

Лифтинг - всичко, което трябва да знаете

Лифтинг - всичко, което трябва да знаете
Луксозна кутия за бижута и часовници
Качество без компромис:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Възрастта неизменно оставя своя отпечатък върху нас, особено върху лицето. Кожата губи своята еластичност и блясък, увисва и се появяват торбички, бръчки, тенът става неравен, а отделни участъци от кожата загрубяват. Възрастовите изменения са притеснителни и затова може да се прибегне до методи за отстраняването им. Един от тях е лифтингът. Чрез тази операция се опъва увисналата кожа и мускулите на лицето, премахва се излишната мазнина и се възвръща стегнатият и жизнен външен вид на кожата.

Операцията лифтинг се предприема при хора основно в средна възраст, но може да се направи и на 30-годишни, ако кожата е преждевременно състарена.

Какво e лифтинг?

Лифтинг е оперативна интервенция, известна още и като ритидектомия. При нея по оперативен път се премахват измененията по лицето и шията. Лифтингът коригира възрастовите изменения, повдига лицевия контур и подобрява общото състояние на кожата и мускулатурата.

Какви са видовете лифтинг?

Съществува традиционен лифтинг, ендоскопски лифтинг и лифтинг с конци. Какъв да бъде изборът? Това е въпрос, който се решава от пластичния хирург, след направена оценка на кожата. Всяка кожа е различна, промените също са строго индивидуални и е нужно да се избере най-подходящият метод за всеки или да се направи комбинация от повече методи, за да се постигне желаният резултат.

Традиционен лифтинг

Лифтинг - всичко, което трябва да знаете

Традиционният лифтинг възвръща вида на лицето в средната част, деколтето и брадичката посредством премахване на увисналата кожа. При оперативната интервенция кожата се опъва и се освобождава тъканта пред ушите, темето и главата, покрай контура на косата. Излишната кожа се сваля, набръчканата се опъва назад, като така се осъществява корекцията.

Ендоскопски лифтинг

Ендоскопския лифтинг се прави за корекция основно на промените по челото. Частично се изрязва или модифицира част от кожата или мускулите и се постига изглаждане на челото, повдигат се веждите и линиите, които създават намръщен общ вид, се изглаждат. Пластичният хирург прави три до пет малки разреза, за да мине ендоскопа през разреза, като така визуализицията на мускулите и тъканите става ясна и могат да се направят успешно желаните корекции.

Лифтинг чрез конци

При тази операция лекарят полза дълга игла и с нейна помощ слага антибиотичен конец. С него отпуснатата кожа и мускули на веждите и бузите се повдигат и опъват. Разрези не са нужни тук. С дълга игла се определят точките, където ще бъдат местата на конците. Тези конци са специални, те се разтварят сами, тъй като колагенът ги капсулова. Това осигурява и висок ефект на процедурата. Тази интервенция е бърза и безкръвна и се прилага при пациенти без нужда от сериозни промени по лицето.

Възстановяване след лифтинг

Лифтинг - всичко, което трябва да знаете

Възстановяването след лифтинг е успешно при много търпение и твърдост, както и изготвен предварителен план за този период, когато се налага прекратяване на ежедневието и почивка до спадането на отоците, изчезване на синините и възвръщане на нормалния вид на кожата.

Усложнения след лифтинг

Освен известните неразположения, за които всеки пациент е известен от лекаря си, може да се появят и някои усложнения. Такива са: временната парализа на лицевия нерв, която отшумява след няколко седмици. Може да се появи косопад с видимо оредяване на косата, но това също е последица, която се възстановява напълно. Трайни увреждания настъпват рядко, но трябва всичко да се вземе предвид, когато се планира лифтинг.

Ефект от лифтинга

Това е също резултат на индивидуалните промени на кожата. Обикновено промяната се запазва като ефект за 5 до 10 години, но има и случаи, при които лифтингът се оказва дълготрайна процедура. Лифтингът няма да спре хода на промените, които времето оставя върху хората. Това, което може да се постигне, е по-дълго запазване на младежки вид.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest