ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Колко често може да се използва дарсонвал?

Колко често може да се използва дарсонвал?

Дарсонвал
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Процедурите с уреда дарсонвал подобряват кожата и успокояват проблемните участъци. Освен премахване на черни точки, пилинг и парна баня, в много козметични салони предлагат и лека токова терапия с уред, наречен на изобретателя - френският физик Жак Арсен Дарсонвал.

Какво представлява уредът дарсонвал?

Дарсонвал е апарат за физиотерапия, който работи на принципа на протичане на импулсен ток с висока честота и ниска мощност през тръбичка от стъкло. Токът има антисептичен ефект върху кожата, което значи че премахва съществуващите бактерии, които причиняват кожни възпаления. Той успокоява тези възпалени места и подобрява кръвообращението в кожните клетки. Резултатът е видимо освежена, чиста и здрава кожа.

При какви състояния е подходящо да се използва дарсонвал?

Процедури с дарсонвал трябва да се включват към почистване на кожата при всяко посещение при козметик. Прави се след 25-годишна възраст, но е подходящо и за тийнейджъри, които страдат от акне. Високочестотният ток влияе много добре на пъпки и успокояване на зачервената и раздразнена кожа.

Как протича процедурата с дарсонвал?

Лицето трябва да бъде добре почистено и напудрено със специална силициева пудра. Уредът преминава през цялото лице съвсем нежно. Процедурата не боли, усеща се само леко щипане. При зъбни проблеми е възможно да се усетят токовите импулси по-силно на челюстта.

Кога и колко пъти да се използва дарсонвал?

Най-добре е употребата на дарсонвал да започне есенно време, като за достигане на видим ефект са нужни 10-12 процедури, всяка поне по 5 минути. Подходяща честота на ползване е всеки ден или през ден. Задължително условие е помещението, където ще се извърши почистването, и самото лице да са чисти. Преди процедурата трябва да се махнат всички метални предмети, както и да не се допуска досег с метал по време на процедурата..

Приставки (електроди) на дарсонвала

Лице

Ако ще правите процедурите у дома с портативен уред, добре е да имате и четирите приставки на уреда, които са предназначени за отделните лицеви зони.

Гъбичката служи за тонизиране на лицето. С леки движения в кръг този накрайник се движи по кожата.

Накрайникът, който прилича на лъжичка, се използва за шията. Уредът се движи във вертикална посока. Сферичният накрайник се използва за премахване на отоци в окоолочния контур, торбички под очите, бръчки пачи крак и други. Уредът отново се движи в кръг.

Гребенът е за въздействие върху косата, като движенията са идентични като при разресване с четка или гребенче. Силата на тока е регулируема и се съобразява с индивидуалната чувствителност на кожата. Правилно е да се започне от нулева степен и постепенно да се увеличава.

Противопоказания за използване на дарсонвал. Не е подходящ за:

• Бременните във всеки месец от бременността;

Хипертониците;

• Епилептиците;

• Хората със сърдечно-съдови заболявания;

• Хората с пейсмейкър и други метални импланти;

• Хора с онкологични заболявания;

• Хората с хормонални разстройства;

• При кожни язви.

Цена на услугата в салон за красота

Цените в салон за красота варират от 10 до 25 лева с включено почистване на лицето. Някои салони предлагат тази процедура и като самостоятелна, но е добре да се направи заедно с почистване на лицето за по-добър ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest