Най-добрите съвети за здрава и красива кожа във всяка възраст

Грижи за кожа

Много са факторите, които повлияват на състоянието на кожата. С някои от тях бихме могли да се справим, но други са по-силни от нас. Естественият процес на стареене е едно от нещата, които не можем да променим. С течение на времето дълбоките бръчки по лицето стават все по-видими. Еластичността на кожата се губи. Тя става по-тънка и по-суха. Но нашият избор на начин на живот може да ни помогне да отложим или забавим неприятните ефекти от възрастта, като предприемем някои превантивни действия. Ето какво можем да направим, за да имаме здрава и красива кожа във всяка възраст.

1. Защитавайте кожата си от слънце ежедневно.

Независимо дали сте прекарали деня на плажа или сте били в града, защитата от слънцето е задължителна. Можете да защитите кожата си чрез търсене на сянка, покриване с дрехи и шапки и използване на водоустойчив слънцезащитен продукт с висок SPF 30 (или по-висок, взависимост от естественият тен на кожата). Трябва да прилагате слънцезащитни продукти всеки ден върху цялата кожа, която не е покрита с дрехи. Така ще си осигурите здрава и красива кожа.

2. Използвайте автобронзанти.

Грижи за кожа

Всеки път, когато събирате шоколадов тен от слънцето или в солариума, подлагате кожата си на риск, поради лошото влияние на ултравиолетовите лъчи, които ускоряват застаряването на кожата. Така че, ако желаете да имате тен за някакъв повод – автобронзантите са чудесно решение.

3. Ако пушите, спрете.

Не можете да си представите как пушенето ускорява стареенето на кожата, причинява бръчки и петна по кожата, запушени пори. За здрава и красива кожа във всяка възраст, най-напред откажете цигарите.

4. Избягвайте повтарящи изражения на лицето.

Ако многократно свивате едни и същи мускули в продължение на много години, тези линии стават постоянни. Носенето на слънчеви очила може да помогне за намаляване на линиите, причинени от примигване и свиване на клепачите. И така да си спестите бръчки около очите.

5. Спазвайте здравословна и добре балансирана диета.

Грижи за кожа

Храненето с пресни плодове, зеленчуци семена и ядки положително подобрява цялостното здравословно състояние, включително и на кожата. Има много храни за красива кожа. Спазването на веган диета поне за няколко седмици в годината също ще ви помогне.

6. Пийте по-малко алкохол.

Алкохолът дехидратира кожата и спомага за появяването на торбички под очите. Редовната употреба на алкохол ще ви направи да изглеждата по-стари и повехнали.

7. Спортувайте.

Редовните физически упражнения подобряват кръвообръщението и повишават имунитета. Това придава на кожата по-младежки вид.

8. Почиствайте кожата си редовно.

Грижи за кожа

Натрупването на мъртви кожни клетки и замърсявания от околната среда запушват порите на кожата и ѝ придават повехнал и сивкав тен. Това може да предизвика появата на акне и други по-сериозни кожни заболявания. Правете редовно почистване на лицето си с подходящ продукт два пъти на ден.

9. Използвайте овлажнител за лице.

За здрава и красива кожа използвайте овлажнител за лице. Той хидратира кожата, давайки ѝ по-младежки вид. Такава работа би ви свършил всеки крем за лице, съобразен с вашия тип кожа.

10. Пийте достатъчно вода.

Хидратацията е важна за отмиването на токсините, за по-добрата работа на клетките, което неизменно ще повлияе на кожата да изглежда плътна, здрава и сияйна.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати