ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Съвети при боядисването на тъмна коса

Съвети при боядисването на тъмна коса

Боядисване

Няма спор, че тъмнокосите дами са очарователни, горещи, секси, дръзки и могат да те омаят само с няколко думи. И все пак, понякога и те искат да направят нещо ново, да постигнат промяна, да експериментират.

Дали това е свързано със смяна на мъжа или на настроението, не знаем, но има моменти, в които решават да прибегнат до боядисване на косата. Факт е, че боядисването на тъмна коса е доста по-трудно, независимо от това, че се стремите към по-светъл или рус нюанс.

Ето защо, е хубаво да се доверите на професионален фризьор. Предлагаме ви няколко съвета, които може да вземете предвид, когато ви дойде на ум да смените прическата си. Ето какво да имате предвид при боядисване на тъмна коса:

Хубаво е да знаете, че най-напред косъмът се обезцветява и после се изсветлява с желания цвят боя за коса. Възможността да не ви хване от първия път е голяма, особено ако сте с много черна коса. Трябва да знаете, че може да се наложи тази разкрасителна процедура да се повтори няколко пъти.

В случай че все пак сте решили да прибегнете до боядисване на косата у дома, трябва да знаете, че нанасянето започва от задната част на главата, тъй като там цветът се променя най-трудно. Разбира се, предварително трябва да се разделили косата на няколко зони.

След като нанесете боята е добре да постоите с нея поне 30-40 минути.

Съществуват различни техники при боядисване на коса. Много подходящи за тъмна коса са омбре и балеаж, тъй като не се боядисва цялата коса, а отделни кичури, преливката изглежда нежно и красиво, а и прическата не се нуждае от кой знае каква поддръжка.

Коса

С тези техники може да избегнете недобрия резултат при боядисване на цялата коса, тъй като тъмната крие и този риск – може да постигнете цвят, който изобщо не отговаря на очакванията ви.

В случай че не сте боядисвали косата си досега, трябва да знаете, че боята уврежда косъма. Ето защо е важно да прецените точно какъв цвят и техника желаете да има новата ви визия.

И все пак, никога не е лошо да опитате нещо ново и различно, нещо закачливо, което ще се получи по най-добрия начин, ако се оставите в ръцете на професионалист, с когото имате лесна и добра комуникация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати