ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да изберем добър фризьор?

Как да изберем добър фризьор?

ХрисиХриси
Новак
31216
фризьор
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр-39%
Препоръчано за теб:
Комплект четки за грим със стилен калъф - 12 бр
23.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Косата е женското тайно оръжие или поне едно от всички. Тя е короната, която носим и която влияе и определя цялостното ни излъчване. И по тази причина, всяка дама изпада в ужас щом скъпоценната й грива бъде докосната от нов фризьор, който досега не се е сблъсквал с нея.

За да не се стига до неприятни ситуации, най-добре е да разчитате на професионалист, който познава вас и нуждите ви, който знае какво харесвате и как да ви осигури най-добрата визия. Първо, разбира се, трябва да го намерите. Ето няколко съвета как да направите това по най-добрия начин.

1. От приятели – това са хората, които ще ви дадат най-добрите препоръки и няма да ви излъжат. Често решението да им се доверим се оказва печелившо. Щом те са доволни, а и вие имате възможност да видите резултатите, значи фризьорът е добър. Все пак, имайте предвид, че всеки човек има различна форма на лицето и предпочитания. Не винаги прическата, която отива да ваша приятелка, ще стои добре и на вас, но може да изпробвате услугите на професионалиста първоначално с нещо по-малко, като сешоар, изправяне или друга процедура.

2. Лесна комуникация – ще усетите кой е точният фризьор за вас и по начина на общуване с него. То трябва да преминава гладко, да ви предразполага. Специалистът трябва да ви консултира, да приема идеите ви и да ви дава нови, да ви съветва и предлага това, което ще отива на лицето и визията ви най-много. Фризьорът трябва да ви бъде приятел.

3. Цената не винаги е фактор – но обикновено по-скъпите фризьори предлагат по-качествени услуги. Разбира се, всичко зависи от вашите желания и предпочитания. Най-добре е да откриете идеалните за вас услугите на достъпна цена.

Как да изберем добър фризьор?

4. Рекламата – добрият фризьр, както и всеки друг специалист, си личи още щом влезете в салона му. Дали е красиво, подредено, има ли дипломи, награди, признания по стените, дали инструментите и оборудването са качествени. Това се вижда с просто око. Ако графикът му винаги е пълен и е трудно да си запазите час, значи той наистина е професионалист.

5. Как говори за професията си – ако фризьорът говори с вдъхновение и ентусиазъм за работата си, то значи тя е нещо, което той обича и прави с удоволствие. Тогава може да сте сигурни, че ще отдели достатъчно време, за да ви направи перфектната прическа. Един истински професионалист ще изпипа всичко до последния детайл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest