Как да си боядисамe косата в балеаж

Как да си боядисамe косата в балеаж

В последно време балеажът набра огромна популярност и се превърна в по-любим тренд от друг популярен такъв, а именно омбре.

Всъщност неговата функция е да придава естествени преливащи, блестящи нюанси на косата, да си играе със светлините, да прави собственичката си загадъчна и красива.

От английски се превежда Целуната от слънцето (Sunkissed), а цветовете, които се получават след намесата на фризьора са неповторими и зависят от естествения цвят на косата. При него боядисването се прави кичур по кичур, като се оцветяват частта от тях, която е по-далеч от корените.

Боядисването в балеж изисква много повече време от омбрето. При него, косата се разделя на по-ситни кичури, които се боядисват един по един. Разбира се, важно е да се доверите на професионалист, който може да бъдете и вие самите, ако обичате да се занимавате с това и ви се отдава.

Балеаж е чудесна прическа за дамите, които се страхуват да експериментират със себе си, променяйки драстично косата си, но имат нужда от промяна, която да им придаде свеж вид.

Спокойно може да се поглезите с тази техника, тъй като тя не изисква особена поддръжка. Може оставите вашият балеаж да израсте и постепенно да изчезне, или да боядисате отново, докато все още има остатъци, за да се появят нови, уникални нюанси.

Балеаж при дълга коса се прави, като предварително разделените кичури се обвиват с фолио, което да обхване по-голямата част от косъма. Оставя с така за около половин час.

При коса със средна дължина, процедурата е същата с разликата, че с фолио се загъват корените, а остатъчните кичури се боядисват. Добре е да нанасяте боята с четка, за по-лесно и бързо.

При къса коса боядисване в балеаж започва от горния слой на косата, като се боядисват само краищата. След него е ред на долната част на главата, върху която се нанася по-малко боя. Цветът се нанася на вече отделените кичури, като се оставя малко разстояние от корена, около един сантиметър.

Как да си боядисамe косата в балеаж

Що се отнася до цвета, дамите с тъмна коса е добре да изберат по-светъл меденорус цвят, светлокафяв, орех или кафе с мляко нюанс. Жените с кестенява коса изглеждат прекрасно с карамелени нюанси, а момичетата с руса коса – с меден цвят.

На червенокосите дами се отрежда светломедения нюанс. Разбира се, може да експериментирате и да си създадете по-екстравагантна визия с по-смели и изразени цветове, всичко е въпрос на вкус и предпочитания.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати