ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Чувствителните очи, гримът и носенето на лещи

Чувствителните очи, гримът и носенето на лещи

Чувствителните очи, гримът и носенето на лещи
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Областта около очите е една от най-деликатните части на тялото. Въпреки това тя често се третира доста грубо, особено при ежедневната употреба на грим. Гримът дразни чувствителните очи и очите на хора, носещи контактни лещи, които изискват по-специална грижа.

Ако вие сте сред тях, важно е да знаете, следните неща:

Поставяне на лещите

Поставяйте контактните лещи преди да нанесете овлажнител и други продукти за лице, а премахването им - преди да отстраните грима от очите. Това ще предпази очите ви от попадането на остатъци от грима в тях.

Използвайте хипоалергенни продукти без аромат, за да намалите до минимум получаването на мазен филм върху повърхността на лещата.

Спиралата за очи е част от грима, на която повечето жени държат, но тя е най-честият причинител на инфекции и наранявания. Особено ако съдържа власинки за обем и дължина, които много лесно могат да попаднат в окото и да одраскат роговицата или лещата. Освен това четката на спиралата задържа бактерии и затова е важно да подменяте спиралата на всеки три месеца и винаги след конюнктивит или друга инфекция на очите.

Спирала за чувствителни очи

Използвайте специално разработена спирала за чувствителни или деликатни очи. Тя дава естествен вид на миглите, защото не съдържа фибри, не дразни очите и лесно се премахва.

Моливът за очи

Подходящи моливи за очи са тези, чиято хипоалергенна формула съдържа пчелен восък и маслинено олио, които подхранват и предпазват кожата от изсушаване. Нанасят се гладко и равномерно. Сърцивината е изключително мека, не дразни нежната кожа на клепачите по време на нанасянето.

Водоустойчив молив за очи

Чувствителните очи, гримът

Както моливът за очи, така и спиралата е силно препоръчително да бъдат водоустойчиви. По този начин по-лесно можете да предпазите очите си от попадане на дори минимални количества грим в тях.

Избягвайте брокатени сенки

Използвайте матирани продукти и затворете очите при нанасяне. Брокатените сенки могат да отделят частици, затова е най-добре да се избягват.

Редовно почиствайте четките и апликаторите

Редовно почиствайте четките и апликаторите с мек сапун или шампоан и оставяйте да изсъхнат естествено. Козметичната ви чантичка може да събира бактерии от четки за грим, флакони и палитри, така че избягвайте да поставяте там контейнерите за контактни лещи.

Премахване на грима

Чувствителните очи и премахване на грим

Повечето продукти за премахване на грим са твърде агресивни за чувствителните очи и твърде много изсушават кожата. Препоръчителни са геловете, които съдържат естествени масла и съставки. Те премахват грима лесно, бързо и ефективно, без да е необходимо използването на памук или тампони за очи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати