Всичко, което трябва да знаете за микродермабразиото

микродермабразио

При споменаването на сложната дума микродермабразио, вероятно започват да ви настръхват косите, мислейки си, че това е поредната сложна хирургическа интервенция, която някой кожен лекар би ви препоръчал. Все пак знаете, че всичко, свързано с понятието "дерма" има връзка и с "кожа".

Но не се плашете и не се стресирайте. Микродермабразиото е съвсем рутинна процедура, целяща да възвърне жизнения вид на кожата ви и то без посещаване на никакви болници и клиники, в които да се налага да легнете "под ножа" в името на красотата. Процедура, която е далеч по-елементарна, отколкото предполага сложното ѝ название.

Микродермабразио се прави със специален уред (апаратура), който прилага механична ексфолиация върху горния слой на кожата и постига отлични резултати при третирането на разширени пори, акне, черни точки, бръчки, стрии и други белези от различно естество.

По този начин кожата видимо се подмладява и възвръща своята жизненост. Процедурата може да се прилага както върху лице и шия, така и върху цялото тяло.

Прави се разлика между диамантено и кристално микродермабразио, но и двете действат на един и същи принцип - чрез вакуум се изсмукват мъртвите клетки от кожата, чрез което тя придобива сияен вид. Особено подходяща процедура е за хора с по-мазна кожа, която има видимо разширени пори.

процедура микродермабразио

Микродермабразио се осъществява в много от модерните салони за козметика, като обикновено се препоръчва прилагането на 6-10 третирания в серия, като всяка процедура отнема не повече от 30 мин. Броят на третиранията зависи от състоянието на самата кожа, както и какво цели клиентът, който се подлага на микродермабразио.

Подобно на фотоепилацията, която първоначално се осъществяваше само в специализираните козметични салони, но вече може да се прилага и в домашни условия, така можете и вие сами да прилагате микродермабразио у дома.

Различните марки и модели уреди за микродермабразио имат различна цена, но обикновено тя се "движи" около 500 лв. Отново подобно на уредите за фотоепилация, които вече са достъпни за домашна употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти