Всичко, което трябва да знаете за микродермабразиото

микродермабразио

При споменаването на сложната дума микродермабразио, вероятно започват да ви настръхват косите, мислейки си, че това е поредната сложна хирургическа интервенция, която някой кожен лекар би ви препоръчал. Все пак знаете, че всичко, свързано с понятието "дерма" има връзка и с "кожа".

Но не се плашете и не се стресирайте. Микродермабразиото е съвсем рутинна процедура, целяща да възвърне жизнения вид на кожата ви и то без посещаване на никакви болници и клиники, в които да се налага да легнете "под ножа" в името на красотата. Процедура, която е далеч по-елементарна, отколкото предполага сложното ѝ название.

Микродермабразио се прави със специален уред (апаратура), който прилага механична ексфолиация върху горния слой на кожата и постига отлични резултати при третирането на разширени пори, акне, черни точки, бръчки, стрии и други белези от различно естество.

По този начин кожата видимо се подмладява и възвръща своята жизненост. Процедурата може да се прилага както върху лице и шия, така и върху цялото тяло.

Прави се разлика между диамантено и кристално микродермабразио, но и двете действат на един и същи принцип - чрез вакуум се изсмукват мъртвите клетки от кожата, чрез което тя придобива сияен вид. Особено подходяща процедура е за хора с по-мазна кожа, която има видимо разширени пори.

процедура микродермабразио

Микродермабразио се осъществява в много от модерните салони за козметика, като обикновено се препоръчва прилагането на 6-10 третирания в серия, като всяка процедура отнема не повече от 30 мин. Броят на третиранията зависи от състоянието на самата кожа, както и какво цели клиентът, който се подлага на микродермабразио.

Подобно на фотоепилацията, която първоначално се осъществяваше само в специализираните козметични салони, но вече може да се прилага и в домашни условия, така можете и вие сами да прилагате микродермабразио у дома.

Различните марки и модели уреди за микродермабразио имат различна цена, но обикновено тя се "движи" около 500 лв. Отново подобно на уредите за фотоепилация, които вече са достъпни за домашна употреба.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Свързани рецепти