6 начина за грижа и защита на косата през зимата

6 начина за грижа и защита на косата през зимата

Добре дошли във времето, когато замръзналите ветрове, сухият въздух и охладените температури не оставят никакъв блясък на вашите къдрици.

Зимният сезон е синоним на сезона на сухота за косата и кожата. Липсата на влага и дисбалансът в температурата - студено отвън и топло в закрити помещения, правят косата ни суха, къдрава и неуправляема.

Премахването на сухата коса също е много бавно и води до падане на косата, което допълнително намалява обема на косата. Освен това зимният сезон е изпълнен с празници и партита. Допълнителната обработка на косата като преси, маши и лак допълнително изсушават косата.

Ето някои ценни зимни средства за грижа за косата, за да възвърнете блясъка и за да въдворите ред в рошавите си коси (когато косата е суха, се появяват едни щръкнали и необуздани къдрици и много по-лесно се оплита). Тези прости съвети ще ви помогнат да противодействате на грубостта на зимата и ще ви дадат красива и подредена коса.

1. Използвайте топла вода за коса

Използвайте умерено топла вода за миене на косата си, нито прекалено гореща, нито прекалено студена. Това помага за затваряне на кутикулата на косъма (това е външният слой на косъма) и запечатване на влагата. Затворените кутикули предотвратяват влизането на мръсотия и също така предпазват скалпа от замърсяване.

2. Избягвайте сешоара

6 начина за грижа и защита на косата през зимата

Не използвайте сешоар, за да изсушите косата си. Интензивната топлина от сешоара поглъща влагата от кутикулите на косата, което води до суха и твърда коса. Честото и продължително използване на сешоара може да направи косата ви суха и къдрава. Следователно, избягвайте използването на изкуствена топлина, за да изсушите косата си, и оставете косата си естествено да изсъхне.

3. Маска от банани и авокадо

Направете паста от един зрял банан и два плода авокадо. Нанесете тази маска върху скалпа си за 20-30 минути и след това я измийте с лек шампоан. Тази маска за коса ще придаде еластичност и влага на косата ви и ще помогне за заглаждане на космите.

4. Ориз, мляко и мед

6 начина за грижа и защита на косата през зимата

Оризът, млякото и медът са най-ефективните средства за защита косата през зимата - и на всички времена като цяло. Всичко, което трябва да направите, е да накиснете ориз във вода за около 15 минути и след това да използвате тази оризова вода, за да я смесите с мляко и мед, за да направите маска. Нанесете върху косата си за 15 до 20 минути и след това изплакнете косата си с хладка вода. Тя ще добави обем на косата ви и ще укрепи корените.

5. Яйчен жълтък

Яйчния жълтък е един от най-доброто домашно средства за възвръщане здравия вид на косата. Всичко, което трябва да направите, е да комбинирате два жълтъка и да ги нанесете върху скалпа и да поседите за 20-30 минути и да ги измиете. Тази маска ще ви даде лъскава и хидратирана коса.

6. Използването на масла

6 начина за грижа и защита на косата през зимата

Омазняването на косата е стар, но ефективен метод за борба със сухотата през студените месеци. Смесете рициново и кокосово масло и го масажирайте върху скалпа. Успокоява скалпа и увеличава кръвообращението. Освен това е доста ефективно при лечението на пърхот, което е една от причините за сухота.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати