Натурални продукти за разкрасяване и тяхната употреба

Авокадо за разкрасяване

Въпреки че повечето хора не го осъзнават, любимите им продукти за разкрасяване могат да съдържат токсини и химикали. Факт е, че повечето от продуктите за козметика, купени в магазина, съдържат изкуствени оцветители, аромати, консерванти и стабилизатори, които лесно могат да се абсорбират през порите на кожата, което може да причини дългосрочни ефекти върху здравето.

Химикалите, намиращи се в козметичните продукти, могат да бъдат вредни през целия им жизнен цикъл – от начина им на производство и използване от потребителите, през методите за тяхното обезвреждане и до отрицателното им въздействие върху околната среда.

И така, какво означава това за вашата рутина? Добрата новина е, че все още има много естествени начини да направите за кожата и косата си най-доброто, без да се налага да купувате скъпи и вредни търговски продукти. Вижте в следващите редове най-добрите естествени продукти за разкрасяване и тяхната употреба.

Кокосово масло

Разкрасяване с кокосово масло

Кокосовото масло е един от най-полезните естествени продукти за разкрасяване. То укрепва епидермалната тъкан, премахва мъртвите кожни клетки, предпазва от слънчеви изгаряния. Има също така антибактериални, антивирусни, антимикотични и антиоксидантни свойства. Изследванията показват, че кокосовото масло е достатъчно силно, за да се бори с хронични кожни заболявания, характеризиращи се с дефекти в епидермалната бариерна функция и кожното възпаление, включително атопичен дерматит.

Използвайте кокосово масло както върху кожата, за да помогнете за по-бързо почистване, овлажняване, отстраняване на грим, рани или белези, както и за по-бързо въстановяване от порязвания с бръснач, така и върху косата за подхранване и овлажняване. Консумацията на кокосово масло също е полезна за вашия външен вид. То има антибактериални и противовъзпалителни свойства, плюс много здравословни мазнини, които помагат за подхранването на червата и увеличават имунната функция.

Масло от чаено дърво

Чаено дърво за разкрасителни процедури

Чаеното дърво се използва от стотици години в Австралия за борба с различни кожни проблеми. Докато много хора не реагират добре на фармацевтичните средства за борба с акнето например, маслото от чаено дърво се приема добре от организма, изключително ефективно е и може да се нанася директно върху кожата. То е естествено противовъзпалително, антибактериално, антимикробно и противогъбично средство. Отличен натурален продукт за разкрасяване.

Съдържащите се в него фитохимикали го правят едно от най-популярните естествени етерични масла за грижа за кожата. Основните активни съставки, отговорни за способността му да намалява вредните бактерии, включват терпенови въглеводороди, монотерпени и сескитерпени. Нанасяйте директно върху кожата, като преди това обаче сте пробвали на малък участък, за да видите дали няма да имате алергична реакция.

Ябълков оцет

За толкова евтин и лесно достъпен натурален продукт за грижа за кожата, ползите от ябълковия оцет са многобройни. Те включват помощ за убиване на патогени (като бактерии), изчистване на кожни проблеми, причинени от чревни проблеми, почистване на кожата и подпомагане спирането на акне, както и противогъбични свойства. Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина и някои минерали като калий и магнезий, които го правят детоксикиращ агент, когато се консумира вътрешно, тъй като подобрява функцията на черния дроб и спомага за балансирането на бактериите в червата.

Авокадо

Маска с авокадо за разкрасяване

Авокадото е силно овлажняващ мазен плод с многобройни ползи. То съдържа витамини А, D и Е, които са способни да проникнат в кожата. Плодът помага за успокояване на изгарянията от слънцето, може да стимулира производството на колаген и да премахва петната от кожата. Той също така работи за намаляване на възпалението на кожата, когато се прилага локално, а може да направи същото вътрешно, когато се яде. Направете си маска за лице с прясно авокадо. Просто направете плода на пюре и го смесете с етерични масла по ваш избор, за да хидратирате кожата си и да се отървете от възпаленията.

Мед

Медът е един от най-добрите природни източници на хранителни вещества, ензими, витамини и стимулиращи кожата киселини. Предимствата на суровия мед включват намаляване на възпаленията, овлажняващ ефект, антисептични свойства, насърчаване на зарастването на рани, борба с алергии или обриви и спомагане за намаляване на белезите. Като антимикробен агент, медът е особено подходящ като превръзка за рани и изгаряния.

Включва се в някои лечения на бактериални инфекции, пърхот, дерматит, псориазис. Може да е изключително полезен срещу акне, като се използва за почистване на лицето дори при чувствителна или смесена кожа. За да си направите маска за лице с мед, не са необходими много приготовления. Просто с леко затоплена лъжичка вземете малко мед и го нанесете върху лицето си. Не е необходимо нищо друго. Останете така за 10 минути, след това изплакнете с топла вода и подсушете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати