Храни и навици, които разрушават колагена

бръчки

Индустрията за красота спечели според изчисленията на експерти около 500 милиарда долара през 2018 година. Цели 37% от тези средства са изразходвани за продукти, които се грижат за кожата (това е 150 милиарда долара само за лосиони! ).

Всеки човек при появата на първата точка, бръчка или петно отчаяно започва да търси продукт, който ще му даде по-млада, здрава и хубава кожа. Може би обаче повечето гледат на грешното място.

Преди да дадете малко състояние в близката аптека или дрогерия, погледнете първо в хладилника. Да, там може да намерите някои продукти, които ще помогнат на кожата ви, но също така там има и такива, които причиняват проблема.

Вижте в следващите редове кои са храните и навиците, които разрушават колагена и причиняват повечето проблеми с кожата.

Кафе

Храни и навици, които разрушават колагена

Необходими са само 2 или 3 чаши кафе на ден за стимулиране на хипофизната жлеза, което от своя страна предизвиква адренокортикален отговор; т.е. производство на кортизол. Кортизолът, известен още хормон на стреса, има склонност да подпомага трупането на излишни килограми около талията, но също така ускорява процеса на стареене чрез изтъняване на кожата. Той унищожава колагена. Помислете да намалите кафето да една чаша на ден, като се преориентирате към черни и зелени чайове.

Лягате си, без да махнете грима

Храни и навици, които разрушават колагена

Без значение колко сте уморени или колко е късно, кожата ви ще ви благодари, ако не забравяте да махнете грима и да почистите лицето си, преди да заспите. Ако често забравяте да правите тази процедура, може да се сблъскате с проблеми като акне, суха и безжизнена кожа и преждевременни бръчки. Не позволявайте мръсотията от деня и гримът да проникват в порите на кожата през цялата нощ – защото това също унищожава колагена. Полагайте усилия да измиете добре лицето си.

Храни с изкуствени оцветители

Жълтото, синьото и червеното могат да дадат красив оттенък на храната ви, но тези цветове са всичко друго, но не и здравословни. Изкуствените оцветители могат да създадат възпаление в организма и рушат колагена. Възпалението може да се прояви на кожата ви като обриви, преждевременно стареене или алергична реакция.

Прекарвате много време на слънце

Храни и навици, които разрушават колагена

Всички знаем, че твърде много излагане на слънце води до увреждане на кожата и разрушаване на колагена. Внимавайте колко време стоите на слънце и използвайте слънцезащитни продукти. Можете да отидете при дерматолог, който да ви препоръча подходящ продукт.

Захар и алкохол

Алкохолът има изключително вредно влияние върху кожата. Той е дехидратиращ, а когато кожата е обезводнена, фините линии и бръчките стават по-изразени. Захарта и храните с висок гликемичен ефект също не правят на кожата ви услуги. Тези прости въглехидрати се прикрепят към протеините в кръвния поток, като унищожават и колагена, и еластина, което води до увисване на кожата и бръчки. Захарта е супер дехидрататор, който активира възпалението и предизвиква подпухналост.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати