Ефикасни начини за почистване на порите на лицето

Маска за лице

Разширените пори са едно от възможните несъвършенства, които могат да се появят върху кожата. Обикновено са често явление при смесена или мазна кожа или топлото време.

Могат да са по-слабо или по-силно изразени, като при втория случаи много дами ги прикриват с грим, но това не е правилно, тъй като той ги запушва и не позволява на кожата да диша.

Трябва да се отнесе с изключително внимание, ако имате този проблем, защото порите предразполагат към събирането на различни бактерии и могат да се превърнат в още по-неприятни пъпки. В такъв случай как да извършвате почистване на лицето си и да се погрижите за разширените пори? Ето ефикасни начини за почистване на порите на лицето:

Като начало, най-важните правила, които трябва да следвате, е винаги да почистване лицето си от грима и натрупалата се мръсотия през деня преди лягане. Трябва да използвате правилните козметични продукти за вашия тип кожа и правилния уред за почистване, ако сте се сдобили с такъв.

Грижите за лицето, които може да полагате, ако имате проблем с разширени пори, се изразяват в прилагането на домашни маски за лице.

Нанесете бяла глина или изберете продукт с такова съдържание. Глината свива порите и почиства кожата в дълбочина. Ако ползвате чиста глина, разтворете във вода, докато се получи каша и нанесете на лицето. Оставете да изсъхне за около 15-20 минути и изплакнете.

Пилинг с утайка от кафе, масло от черен кимион, лешник и масло от лимонова трева също са много ефективни за почистване на порите на лицето.

Пилинг

Може да си приготвите маска сами, използвайки смес от лимон сок и белтък, грозде или ягоди. Със сок от лимон може да се комбинират и овесени ядки, минати през пара. Последните се смесват и с настъргана краставица.

За почистване на порите на лицето опитайте маска от 3 с.л. брашно, половин чаша топла вода и сок от половин лимон. Когато сместа е готова, нанесе върху лицето и оставете 20 минути. Нека кожата се стегне и почисти, а вие сте отпуснете. Изплакнете и прилагайте 2 пъти на седмично.

На същия принцип може да приготвите смес от леко загрят сок на един портокал и 1 с.л. алое вера, известно със своите лечебни свойства върху кожата. Нанесете след като сместа изстине. Отново оставете за 20 минути и изплакнете.

За почистване на порите на лицето е ефикасна и следната комбинация: половин чаша топло мляко, яйчен белтък и 1 с.л. хлебна сода. Смесете съставки добре и нанесете с помощта на тампон, понеже ще се получите по-течна смес. Оставете около 15 минути и прилагайте по 2 пъти на седмица.

Важно е да си правите маски, след като сте си взели горещ душ, тъй като топлата вода отпушва порите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати