ezine.bg»Статии»Красота»Сухо бръснене - за и против

Сухо бръснене - за и против

Сухото бръснене е по-безопасно с електрическа самобръсначка
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
39.99 лв.
Виж ››

Винаги гладки крака! Това е мечтата на всяка дама. Знаем обаче, че колкото и да се стараем, не винаги ни остава време - дори и за самобръсначката, която отнема само няколко минути. Понякога пък в последния момент решаваме да сложим рокля или пола, но установяваме, че краката ни не са толкова гладки, колкото сме очаквали!

Вариантите - да се преоблечем, да влезем под душа, за да премахнем излишното окосмяване. Или... бръснене на сухо! Кое да изберем и какви са вредите от сухото бръснене?

Какво трябва да знаете за сухото бръснене? То не се препоръчва по никакъв начин. По този начин кожата се изсушава изключително много, но това не е единственият проблем с този метод. Острото ножче на самобръсначката може да нанесе сериозни поражения върху здравата кожа, като дори може да се стигне до сериозно зачервяване и кожно възпаление. Които са болезнени, но и упорити.

Сухото бръснене е допустимо само тогава, когато използваме електрическа самобръсначка - тези машинки са създадени специално за тази цел. Ако използвате класическата самобръсначка обаче, рисковете от сухото бръснене са големи. Ножчетата на класическите уреди за обезкосмяване са създадени за използване заедно с гел или пяна за бръснене, или поне - сапун. Всички те позволяват гладко плъзгане по кожата, които не нараняват, не възпаляват и не увреждат горния здрав слой на кожата ни.

Ако използвате сухото бръснене и свалите кожата си, то тя е отворена за възпаления - всеки, опитал този метод знае, че винаги след него се появяват огромни червени петна и пъпки. Тази реакция е защитен механизъм на кожата ни, която реагира срещу дразнители и действия, които не са естествени за нея.

По-добрият вариант - сменете тоалета или отделете 3 минути, за да намокрите краката си и да ги намажете с пяна. В случай, че наистина нямате това време - трик, който не бива да използвате често - намажете кожата на краката си с балсам за коса, който всяка дама има в банята.

По-добре заменете сухото бръснене с нормално бръснене в банята

Тези балсами имат специални хидратиращи и силиконови съставки, които ще създадат защитен филм върху кожата. По този начин раздразненията, раните и възпаленията ще намалеят. Повтаряме обаче - не прибягвайте до този метод често, защото и той носи рисковете на сухото бръснене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати