Масло от лимонова трева - ползи и приложение

Лимонова трева

Лимоновата трева съдържа редица вещества, които я правят предпочитана както в ароматерапията, така и за лечебни цели. Етеричното масло от лимонова трева има безброй полезни свойства за организма, сред които противовъзпалително, антисептично, антибактериално действие и т.н.

Съдейства за премахване на целулита по кожата, стимулира кръвообращението и спомага за още куп неща, които ще ви накарат да се запасите поне с едно шишенце масло от лимонова трева. Може да се комбинира и с други масла. Намира широко приложение в козметичната индустрия. Нека видим по-подробно всички ползи и приложение на маслото от лимонова трева.

Влияе благоприятно върху кожата – почиства и освежава. С помощта на напоен с масло от лимонова трева и малко топла вода тампон, може да нанесете след почистване на грима. Хитра идея е да си направите ледени кубчета, като добавите няколко капки към водата преди да я замразите. Ползвайте два пъти на седмица.

Маслото от лимонова трева подхранва косата – може да го сложите в шампоана (2-4 капки) или да измиете косата с него, смесвайки топла вода с няколко капки от етерично масло. Лимонова трева подхранва косата и я прави бляскава.

Разбира се, има и други ползи от маслото от лимонова трева. То се бори с целулита – масажирайте внимателно проблемните зони със смес от 30 мл базово масло и 2 капки такова от лимонена трева. Скоро ще се радвате на ефективни резултати, тъй като неприятният целулит ще започне да се заличава.

Маслото от лимонова трева влияе положително при гъбички по ноктите – засегнатите нокти се мажат два пъти дневно със смес от лимонова трева и 30 мл базово масло. Възможно е плочките да потъмнеят, но това не трябва да ви тревожи.

Лимонова трева при нанасянето на маникюр

Третирайте ги, докато не израснат здрави нокти. В ароматерапията – етеричното масло от лимонова трева намира широко приложение и в тази област.

Използва се за освежаване, релаксиране, отпочиване на ума и сетивата. То дава енергия и може да ви извади от депресия или състояние, в което се чувствате неадекватни и неразположени.

Етеричното масло от лимонова трева е много силно и поради тази причина е препоръчително да го ползвате разредено! Не е подходящо за употреба от бременни жени и за бебета на възраст под 18 месеца!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати