ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Подходящи грижи за ръцете през зимата и лятото

Подходящи грижи за ръцете през зимата и лятото

За красиви ръце трябва да се грижите не само за ноктите, но и за дланите си
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Независимо дали е зима, или лято, трябва да сме с нежни и красиви ръце. За целта трябва да полагаме грижи за ръцете си, като ежедневно си слагаме крем за ръце или се подлагаме на различни козметични процедури.

Модерният напоследък гел лак придава нежност и красота на ръцете, но не всеки може да си позволи да посещава маникюрист. А и тази процедура е предимно за ноктите на ръцете, не за дланите.

Има маникюристки, които съчетават грижата за ноктите ни с тази за дланите ни, като правят масаж на ръцете.

Но през различните сезони кожата на дланите ни има нужда от различни продукти. Вижте какви са подходящите грижи за ръцете през зимата и лятото.

Грижи за ръцете през зимата

През студените дни от годината кожата на ръцете ни се напуква и изсушава от студа. Особено ако се налага да измиете нещо и след това да излезете навън. Затова трябва да полагаме по-специални грижи за ръцете през зимата. Използвайте продукти, които успокояват напуканата кожа, често си правете почистващи процедури или масажи на ръцете. Задължително си слагайте защитен крем, преди да излезете навън.

Грижи за ръцете през лятото

Кремът е задължителен в грижата за ръцете

Ръцете губят много влага през летните горещи дни, тъй като е топло и се изпотяваме повече. Затова е важно да ги подхранвате с подходящ крем за ръце, най-добре, ако той съдържа витамин Е. Носете крема навсякъде със себе си, за да може да мажете ръцете си. Не забравяйте да си слагате и крем против изгаряне, тъй като слънцето е много силно през лятото и дори дланите ви помагат да почернеят.

Класическа грижа за ръцете

Като класическа грижа може да определим масажа за ръце. При масажа се усилва лимфната циркулация и се подобрява кръвообращението, сваля се напрежението от мускулите и ставите, а също се въздейства и на рецепторите, които са така богато разположени по ръцете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest