Златни съвети за лесно разресване на косата

Изберете внимателно четка за лесно разресване на косата.

Красивата коса за една дама е голямо предимство. Не само пред господата, но и за другите жени. Но за да имаме здрава коса, трябва да се грижим добре за нея.

Освен редовното миене на косата с качествен шампоан, поддържането и третирането с различни маски за коса, балсам и др., трябва и да я сресваме правилно. Неправилното разресване на гривата води до накъсана коса и цъфтящи краища.

Ето златни съвети за лесно разресване на косата:

Не разресвайте косата по душа

Сигурни сме, че и вие сте правили тази грешка - да се изкъпете, да си сложите балсам за коса и след това да си срешете косата веднага, докато сте под душа. Ако искате лесно разресване на косата, никога не го правете, докато кичурите са още мокри. Така само ще увредите косата си, ще скъсате слабите косми и ще накарате косата ви с времето да изтънее. Затова, без гребени в банята - ще разресвате косата си, след като излезете и я подсушите.

Ластици, шноли и др.

Към модерните аксесоари за коса можем да причислим и тези - ластици, шноли, фиби - разнообразието е голямо. Ако имате дълга коса, ги използвате често. Но те могат да възпрепятстват лесното сресване на косата след това. Избягвайте да използвате ластици, които не са от силикон, тъй като тънките косми ще се заплетат по тях. При разресване това ще е доста болезнено.

Разресването с дървен гребен е по-лесно.

От краищата към корените

Това е основно правило за лесно сресване на косата - сресвате от краищата към корените, а не обратното - както всички правим. Това не е нито правилно, нито особено приятно. При заплетена коса, ако тръгнете с гребена от корените, определено ще изпитате болка. Затова, бавно и методично започнете от краищата на косата, и след това постепенно - се преместете към корените ѝ.

Гребен или четка

В днешно време на пазара има огромен избор от аксесоари за коса - различни гребени, четки за коса, какво ли не. Но трябва внимателно да избирате средството, с което ще сресвате косата си. Ако имате по-гъста, къдрава и чуплива коса и често се заплита, ви трябва гребен, а не четка. И обратното - ако имате по-рядка, права коса - то ви трябва четка. Това един много елементарен, но практичен съвет за лесно разресване на косата.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати