Как бързо да си направим кок сами

Не пропускайте да си направите елегантен кок

Прекрасният кок никога няма да излезе от мода. Бърза, красива, сравнително лесна прическа, която също има своите тънкости, но те не са толкова трудни за усвояване.

Може да бъде както изключително елегантен, така и небрежен, закачлив. Може да експериментирате според ситуацията, но резултатът винаги ще бъде безупречен.

Как да си направите кок сами, когато нямате време да сложни прически, но случаят изисква да изглеждат зашеметяващо? Следвайте тези няколко стъпки.

Стъпка 1: Срешете косата си много добре, за да я вържете на висока конска опашка по-лесно. Може да го направите, докато сте надолу с главата или не, какво ви е по-лесно. Важно е опашката да е налице. Стърчащата бебешка коса могат да се напръскат с лак за коса.

За направата на кок косата ви трябва да е вързана на конска опашка

Стъпка 2: Оформянето на кока може да стане по два начина: с гъба или без. Някои дами се застраховат с помощник със специална гъба, която по-лесно оформя кока. Ако нямате такава, ще го направите сами. Докато косата е на опашка, започнете да я усуквате по цялата дължина. Когато е добре завъртява, започнете да усуквате опашката около самата нея. Вижте как кокът започна да се оформя. (В случай че решите да ползвате гъба, докато усуквате косата, трябва да подпъхвате кичурите под нея, прикрепяйки с малки фиби, за да не се разпаднат).

Стъпка 3: Предварително си подгответе ластиче за коса и след като се усукали цялата опашка около сама нея, хванете я с ръката, на която сте сложили ластичето. Издърпайте го и захванете косата с него. Може да го приплетете няколко пъти, за да е добре стегнато.

Елегантният кок винаги е на мода

Стъпка 4: Според случая, кокът може да е идеално стегнат. Ако има стърчащи коси, ги пригладете с лак. Ако се подготвяте за разходка, парти или вечер с приятели, може да го оставите и по-разхлабен, за да изглежда небрежен, създаващ закачливо усещане.

Стъпка 5: При желание, може да декорирате с интересна фика, тик-так или друго. Ако не обичате да носите аксесоари за коса, не поставяйте нищо. Вашият лесен кок е готов, а вие дори подранявате за уговорката. Перфектна прическа за нула време, която отива на всяка визия!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати