Как да се справим с бебешката коса

Забравете за пресата, ако искате да се справите с бебешката коса

Стърчащите косъмчета винаги се оказват онзи малък детайл, който успява да развали цялата прическа. Всичките ви усилия отиват на вятъра, щом погледнете перфектната си коса и няколко косъмчета щръкнат нахално на всички страни.

Е, дами, такива винаги ще има, тъй като с времето косата расте и докато малките косъмчета достигнат дължина, при която ще се сливат с косата, а няма да пречат, ще мине доста време.

Междувременно започнете да използвате любимата си маша или преса за коса по-малко, защото освен че увреждате цялата коса, допринасяте за разхвърления вид на бебешката коса.

Все пак, ако вече сте горди собственички на такава, ето няколко съвета, които ще ви помогнат следващия път, когато си правите прически. Вижте как да се справите с бебешката коса!

1. Грижете се за косата си – направете си домашна маска за коса, която ще подхрани и заздрави косата, а от там и малките косъмчета. Направете смес от 2 с.л. мед, ¼ чаша зехтин и един смачкан на каша банан. Нанесете и оставете да престои върху косата около 30 минути. След това изплакнете. Маската ще се погрижи за бебешката коса.

2. Бирата винаги е добра идея – освен за горещите дни – и за косата! След като измиете косата със шампоана, изплакнете с чаша бира, а после отново с шампоан. Стърчащите косъмчета ще изчезнат, а косата ще придобие бляскав и нежен вид.

3. Горещи масла – маслата са начин да подхраните косъма. Това са естествени средства за здрава и красива коса, които могат да се справят и с бебешките коси. Ако решите да направите процедура вкъщи, изберете кокосово масло или зехтин. Затоплете, нанесете върху скалпа, завийте косата с кърпа. Изчакайте 40 минути и измийте.

Правилното подсушаване на косата е важно, когато се борите с бебешка коса

4. Правилно подсушаване – много дами правят грешка, когато подсушават водата от косата си след душ. Интензивното търкане с хавлиената кърпа накъсва косата и дава живот на досадната бебешка коса. Следващия път, вместо с кърпа, подсушете косата с тениска или по-мека хавлия, и премахнете водата с леки и бавни движения.

Следвайки тези съвети, скоро ще се радвате на по-малко бебешка коса и красива прическа, която всеки път ще постигате с по-малко усилия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати