ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Водка и лимон за гъста дълга коса

Водка и лимон за гъста дълга коса

Водка и лимон за гъста дълга коса

През пролетта много жени забелязват, че косата им няма блясък и се чудят какво да направят, за да я превърнат в буйна лъскава грива.

Още повече, че при някои жени косата расте до една дължина и след това просто отказва да порасне и сантиметър. Ако кожата на главата ви е напълно здрава, можете да опитате два вида маски за коса.

Те ще помогнат на косата ви да расте с повече от стандартния един сантиметър месечно и ще я направят по-лъскава и доста по-жива.

За първия вид маска ще ви трябват витамин А и витамин Е на ампули, прясно изцеден сок от лимон, зехтин. От всяка съставка вземете по две чаени лъжички и много добре ги разбъркайте в неметален съд.

Нанесете и втрийте в корените на чиста коса. След това нахлузете на главата си найлонова шапка, а отгоре завъртете чалма от хавлиена кърпа. Това се прави, за да се загрее маската за коса с лимон добре.

Маска за коса с лимон

След един час измийте с две-три води, като само в първата добавете шампоан. По време на процедурата маската може малко да пощипва заради лимона. Ако болката не се търпи, може би имате алергия или малки ранички. В такъв случай веднага измийте косата.

Ако всичко е наред, правете маската два пъти седмично в продължение на три месеца. Тя помага на притока на кръв към кожата на главата, което е важно за растежа на косата. Освен това подхранва луковиците на космите.

Втората маска се прави с водка и чай. Триста милилитра водка ще са ви необходими, за да залеете с нея 250 грама чай на листенца, по възможност черен чай. Водката и чаят престояват два часа.

След това прецеждате добре и изхвърляте чаените листенца. С получената гъста маса намазвате кожата на главата и втривате добре с пръстите. Обвивате главата си с целофан и отгоре – с чалма от кърпа, която не ви е жал да изхвърлите.

След един час измийте с вода и шампоан. Тази маска за коса с водка се прави два пъти седмично и още след две седмици ще видите, че между поотрасналите ви косми пробиват съвсем късички. Тази маска е идеална за кестенява коса, защото чаят придава кестеняв оттенък.

Освен че трябва да подхранвате кожата на главата си и косата с маски, добре е да обърнете внимание на това с какво се храните, спите ли добре и почивате ли си достатъчно. Всичко това също се отразява на общия вид на косата ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Антонова
Антонова
20.08.2013 13:53
Прави ли се отделна маска за всяко отделно намазване с водка и черен чай или веднъж приготвена сместа може да се ползва няколко пъти?
2
0