В каква поза да спим, за да имаме по-малко бръчки?

Спете по гръб за по-малко бръчки

Една от най-големите несправедливости спрямо красотата са бръчките след сън. Храните се правилно, тренирате, избягвате излишния алкохол и кофеина и лягате рано, но на следващата сутрин те са там – дълбоки бръчки по лицето и шията, които карат лицето ви да изглежда по-състарено, отколкото действително е.

Справянето с бръчките от този тип е предизвикателство, защото най-сигурният начин за това е да престанете да спите, което е невъзможно. Не се отказвайте от съня, разбира се. Има начин да се отървете от бръчките, като първата стъпка за това е да промените позата, в която спите. Но в каква поза да спим, за да имаме по-малко бръчки?

Преминете към спане по гръб. Поставете допълнителна възглавница под коленете си, за да не се обръщате неволно по време на съня си. Може да не спите така цяла нощ, но колкото повече време спите по гръб, толкова по-малко лицето ви ще е подложено на натиск и по-малко бръчки ще се появяват.

Поставете възглавници пред тялото си, по неговата дължина, ако спите настрани. Те ще поемат по-голямата част от теглото ви. Също така гушнете една възглавница и преметнете крака си през друга. Тази поза за сън ще помогне на главата ви да не се притиска плътно до възглавницата, а да остане обърната на една страна, което ще намали натиска върху кожата на лицето и съответно ще помогне за справяне с бръчките.

Инвестирайте в сатенено спално бельо. Хлъзгавата повърхност ще намали триенето между лицето и калъфката, което помага да се спре сбръчкването на тъканта, която причинява дълбоките бръчки.

Неправилната поза при сън може да причини повече бръчки

За по-добри резултати преминете и на диета против бръчки. Приемайте повече витамин А, В, С и Е. Комбинацията от тях ще помогне да се отървете от свободните радикали, ще подхрани кожата и ще я направи по-здрава.

Преди да заспите, нанесете овлажнител, за да успокоите кожата си и да я поддържате хидратирана.

Не пийте алкохол преди лягане, защото това може да доведе до подпухване сутрин, което прави бръчките след сън да изглеждат още по-зле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати