Ежедневните навици, които ще ви предпазят от кариеси

Красива усмивка без кариеси

Една красива усмивка е преди всичко резултат от системната грижа за зъбната кухина, а не само наследствеността. Добавете тези навици, които ще ви предпазят от кариеси.

1. Изплакнете устата си след измиване на зъбите

Използвайте специални антибактериални разтвори за изплакване. Този метод ще позволи да се радвате на свеж дъх по-дълго, както и да предпазите зъбите си от заболявания на венците и кариес.

2. Отказ от напитки, които влияят неблагоприятно върху цвета на зъбния емайл

Зъбите могат да загубят белотата си поради страстта ви към кафето, черния чай и червеното вино. Ако не можете да си представите живота си без тези напитки, но все още мечтаете за снежно бяла усмивка, пийте ги със сламка. Друга заплаха за белоснежна усмивка е нефилтрираната вода. Има смисъл да се инвестира в добър филтър за вода или редовно да се купува висококачествена минерална вода, това ще ви струва десет пъти по-евтино от премахването на зъбен камък.

3. Мийте зъбите си винаги, когато са замърсени

Мийте зъбите си редовно, за да се предпазите от кариеси

Много хора са свикнали още от детството си, да мият зъбите си два пъти на ден. Но за да поддържат здравето на зъбната си кухина, тази процедура трябва да се извършва по-често. В идеалния случай зъбите трябва да се почистват веднага след като се замърсят, т.е. всеки път след хранене. Не е необходимо да използвате четка и паста за зъби, най-важното е де се премахнат остатъците от храната, заседнали между зъбите през време на хранене. Защото, тези остатъци по-късно могат да причинят кариес, камъни и обезцветяване на зъбите. Изплакването на устната кухина е много ценен навик за предпазване от кариеси.

4. Посещавайте зъболекаря си два пъти годишно

Намерете достоен и доказал се зъболекар и му се доверявайте за грижата на вашите зъби. Редовните проверки и професионалното почистване на всеки шест месеца ще предотвратят проблеми и ще се поддържат вашите зъби в перфектно състояние. Освен това само си представете колко пари пестите, ако поставите пломба навреме.

5. Увеличете консумацията на млечни продукти, зеленчуци и плодове

Млечните продукти предпазват от кариеси

Тъй като, млечните продукти съдържат голямо количество калций, който е изключително важен за организма. Ежедневната консумация на мляко, сирене, извара, кисело мляко или други млечни продукти предпазва на зъбите от кариеси.

За постигане на перфектно бели зъби с помощта на новите навици, откажете цигарите. Пушенето значително разваля външния вид на зъбния емайл, причинявайки появата на характерен жълт налеп. Избелването на зъбите става все по-сложно и изисква използването на мощни средства и редовност. Отказа от тютюнопушенето не е лека задача, но ако сте решителни, ще се справите с нея. Ако, ви е грижа за състоянието на зъбите и здравето като цяло, тогава сериозно обмислете тази вредна зависимост.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати