ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да се грижим за косата си след тренировка?

Как да се грижим за косата си след тренировка?

ХрисиХриси
Новак
31415
грижи за косата при тренировка
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Привеждането на косата във вид преди и след тренировка е задача номер 1 за дамите. Докато тренирате, тя не трябва да ви пречи, а после, докато се приберете вкъщи, не трябва да изглежда зле. Какви грижи следва да полагаме за нея, ако тренираме?

Нека започнем от интензивността на тренировките, според спорта, който сте си избрали. Той има значение за нивото на изпотяване, а оттам и за вида на косата.

В случай че практикувате йога, медитация, пилатес, нещо по-леко и по-скоро за релаксация, отколкото за оформяне на тялото, може да пропуснете ежедневното миене на косата. Просто, преди да започнете упражненията, я вържете на кок или плитка. Така, когато я пуснете, ще изглежда прекрасно.

Ако сте любители на танците или фитнеса, нека косата бъде вързана на висока конска опашка или стегната плитна, тип рибена кост. След като приключите, ще може да си тръгнете в този вид от залата, защото прическата няма да е помръднала.

Стигнахме до най-интензивното натоварване – кардио тренировките. Може да използва лента за коса, в случай че се потите много. Косата отново да бъде вързана на опашка или прибрана в стегнат кок. След такава тренировка, душът е задължителен, но какво знаем, косата не трябва да се мие всеки ден. Ето защо, пропуснете шампоана и нанесете само балсам. Така, пак ще бъде измита, но по-малко увредена.

Ето още някои златни правила за това как да третираме косата си след тренировка:

връзване на косата при трениране

Вече споменахме, че ако тренирате всеки ден, е добре да избягване ежедневното миене с шампоан. Вместо това, измийте само с балсам. Така гривата ви ще бъде чиста, жизнена и хидратирана.

В случай че искате да получи бърз ефект и сте си взели сух шампоан, е важно да не го прилагате върху косата веднага след като приключите с упражненията си. Ако сте се изпотили и тя е влажна, ще се образуват бели прашинки, които ще изглеждат като пърхот.

По-добре, използвайте сух шампоан преди тренировка. Така, когато косата се овлажни по време на тренировката, прашинките ще се абсорбират и когато приключите ще имате страхотна прическа.

По принцип, потта невинаги означава замърсяване на косата. Изчакайте да изсъхне и я пуснете. Може да се получи небрежен морски ефект, който ще допринесе за небрежната ви визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати