Петте непростими гряха към мократа коса

Сушете мократа косата внимателно

Косата е важен елемент от визията, особено на дамите. Здравата, силна и лъскава коса говори за добре премерена грижа. В грижата за косата си инвестира - както средства, така и време, и мисъл.

За тези усилия после косата се отплаща щедро. Затова ще посочим някои от неприемливите неща, които понякога жените правят с косата си, когато е мокра, за да бъдат избегнати неприятните последици.

Тези грешки са най-честата причина косата да изглежда зле - без блясък, с цъфтящи краища, изтъняла и капеща.

Пет най-сериозни грешки при грижата за косата:

1. Използването на некачествен евтин сешоар - инвестирането в качествена професионална техника е необходимо условие за здрава коса. Това важи най-вече за дами, на които се налага често да изсушават косата си с този уред. Добрите модели сешоари имат различни опции за регулиране на въздушната струя и технологии, които пазят косъма здрав.

2. Сресването на косата, докато още е мокра - това е грешка, тъй като мократа коса капе по-лесно и върху гребена остава значителен сноп от нея. По правило косата се сресва, когато е вече суха около 80 процента.

Грешка е да стоите с мокра коса и кърпа твърде дълго

3. Стоене твърде дълго с кърпа на главата - косата трябва да се подсуши с кърпа, но това не значи и да се увие с нея. Това не е полезно за косата и ако се налага, тя трябва да се увие с памучен плат.

4. Използването на неподходяща четка за коса - освен че е неправилно да се сресва косата с четка, докато още е мокра, има и друго изискване към четката. Формата и големината на четката за косата трябва да стане според това каква текстура има косата има дамата. Ако трябва да се посочи някакъв универсален вариант, това е керамичната четка с кръгла форма.

5. Постигане на обема на косата чрез грижа за корените - ако дамата иска да придаде обем на косата си, трябва да отдели достатъчно време за корените. Ключ към големия обем на косата е повдигането на корените на косата. Най-лесният начин е косата да се среше и изсуши, докато главата е наведена надолу.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати