Важни грижи за ноктите през пролетта

Важни грижи за ноктите през пролетта

Грижите, които полагаме за ноктите си, са част от грижата за ръцете, която пък е компонент от старанията, насочени към добрата ни цялостна визия. Взаимната връзка и обусловеност, която съществува между тези елементи от външността, налага те да се поддържат на еднакво добро ниво, в една обща тоналност, която да създава чувство за хармония.

Как да се грижим за ноктите през пролетния сезон?

Пролетта е времето, когато сваляме зимните дрехи, а това винаги означава да се обърне внимание на цялостната визия. Наред с грижите за талията, косата, лицето, върви и грижата на ноктите, които определят вида на ръцете. Ето най-важните моменти от грижата на ноктите.

• Почистване на нокътната плочка и кожата около нея - само топла вода и сапун не са достатъчни. Кожата около нокътя е по-груба и през зимата е станала твърда и дори напукана от студа. Затова тя трябва да се подхрани и омекоти. Най-добре да се използва растително масло с няколко капки лимонов сок. Ще помогне при чупене на ноктите, което се получава при дефицит на витамини през зимата.

Важни грижи за ноктите през пролетта

• Интензивна грижа при проблемни нокти - необходим е масаж, който обикновено се извършва в козметичните салони, но може да се приложи и у дома. Прави се при монотонна работа или продължителна работа във вода, което прави ноктите по-чупливи. За целта се масажират с кръгови движения меките възглавнички на върха на пръстите, за да се раздвижи кръвта. Подобряване кръвообращението на гърба на ръцете се постига чрез леко щипване на гърба на ръката или потупване с другата ръка.

• За заздравяване на нокътната плочка подходящи са ваните с лайка. Те подхранват ноктите и омекотяват епидермиса.

Важни грижи за ноктите през пролетта

Маникюрът е това, което съсредоточава цялото внимание, когато става въпрос за ноктите. При неговото изработване трябва да се държи сметка и за грижата за нокътя. Това ще рече да се започне с изрязване на кожичките около нокътя, като мястото се подхрани с подходящ крем. Преди нанасяне на лака за нокти се поставя база, която трябва добре да се подбере. Основите за лаковете, които са обогатени с витамини Е и витамини от група В, са за предпочитане. Те се грижат за растежа и здравето на ноктите. Лакът трябва да предпазва ноктите от изсушаване.

• Грижата за здрави нокти обхваща и хранителна диета, която трябва да включва много свежи сезонни зеленчуци и плодове, които ще осигурят на нокътя витамини, минерали, микроелементи.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари