Средства за премахване на водоустойчивите гримове

Средства за премахване на водоустойчивите гримове

Всички сме се сблъсквали с проблема как да премахнем водоустойчив грим от лицето си. Водоустойчив грим използваме, когато метеорологичните условия могат да нарушат нашия макиаж или когато трябва гримът да се задържи за по-дълго време /например, ако ще присъстваме на официални събития като сватба, кръщене или работно парти/.

В тези случаи ние използваме водоустойчив грим, за да не изпаднем в конфузна ситуация като разтичане на гримa, - особено ако завали или е прекалено топло и се потим. След като обаче премине събитието, на което сме били, следва заветното премахване на гримa.

От самото му название водоустойчив следва да знаем, че е невъзможно да отстраним гримa с вода. Необходими са ни специални продукти за почистването на водоустойчив грим, такива са двуфазните емулсии. Те притежават две фази, както може да се досетим от името на тези продукти - те са водна и маслена. Напоявате памучен тампон и го поставяте на местата, които трябва да бъдат почистени, изчаквате да подейства двуфазната емулсия и без много усилия водоустойчивият грим се премахва лесно.

Премахване на водоустойчив грим

Има различни марки в търговската мрежа и видове двуфазна емулсия, както и двуфазни лосиони за почистване на грим, така че можете да ги намерите лесно и да изпробвате част от тях.

Важното, след като почистите гримa, е да освежите лицето, като ги измиете с хладка вода, подсушите го и намажете лицето си с подходящ нощен крем.

Ако поради някаква причина Ви е свършил двуфазният лосион за почистване на водоустойчив грим и си търсите домашна хитринка за премахването на грима, без да Ви се налага да бягате до магазина късно вечерта, ето ви една.

Със зехтин се маха водоустойчив грим

Вземете памучен тампон и го напоете със зехтин. След това го поставете върху зоните на лицето, които искате да почистите, и изчакайте няколко минути. Не е необходимо да търкате силно и да наранявате кожата, просто изчакайте. Мазнината ще премахне водоустойчивия грим.

Ако нямате зехтин вкъщи, можете да пробвате друга мазнина. И накрая ще Ви посъветвам да не използвате ежедневно водоустойчиви продукти, защото те не са подходящи за всекидневна употреба. Използвайте, когато това се налага!

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати