Ползи от електрическата четка за зъби

Електрическа четка за зъби

Ако посещавате редовно стоматолог или обръщате внимание на рекламите, то със сигурност вече сте забелязали колко активно се препоръчват електрическите четки за зъби. И вероятно ви е направило впечатление, че те не са никак евтини.

Най-обикновените сред тях струват около 35 лева, а при по-луксозните и качествени варианти цената може да надмине 350 лева. Разбира се, по-скъпите уреди са с вградени екстри и предлагат повече.

Дали обаче използването на електрическа четка за зъби е просто мода или навик, който сериозно може да подобри вашето дентално здраве? В този текст ще разгледаме шест ползи от употребата на електрическа четка за зъби. На вас оставяме да решите дали ви е нужна такава. А зъболекарят ви може да ви помогне в избора на подходящ уред.

Ето и защо толкова много хора решават да се доверят именно на електрическите четки за орална хигиена.

1. Електрическата четка за зъби почиства ефективно вашата зъбна плака и остатъците от храна, които са главен виновник за възпалението и кървенето на венците, както и за лош дъх.

2. При електрическата четка за зъби не се налага да извършвате кой знае какви силови движения, докато почиствате устната кухина. Четката върши цялата работа, а от вас се изисква просто да я заредите, както и да подменяте нейния накрайник с косъмчета периодично.

3. Когато мием зъбите си с обикновена четка за зъби, често претупваме процедурата и дори я скъсяваме. Желателно е зъбите да се четкат по около 2-3 минути. С електрическата четка не се налага да изчислявате времето, защото тези уреди са с таймер и сами спират работа, когато времето изтече.

4. Забелязали ли сте как след консумацията на различни храни и напитки (като кафе например) в устата остава едно неприятно усещане. Ако след това измиете зъбите си с електрическа четка, този проблем е елиминиран.

За по-бели зъби използвайте електрическата зетка за зъби

5. Ако мечтаете за по-бели зъби, електрическата четка ще ви помогне да се сдобиете с такива. Благодарение на мощната си вибрация тя ефективно почиства жълтите петънца и прави зъбите с няколко нюанса по-бели.

6. Почистването на междузъбните пространства понякога е досадно и трудно с обикновена четка за зъби. Но пък нейният електрически еквивалент се справя успешно със задачата.

Виж повече

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари