Как да почистваме правилно гъбите за грим

Гримиране с бюти блендер

Гъбите за грим, наричани още и бюти блендер, са неизменен помощник на всяко момиче, което поставя макиаж на лицето си. Независимо дали става дума за силен вечерен грим или за съвсем лек ежедневен грим, бюти блендерът ще ви помогне да постигнете максимални резултати с минимални усилия.

Тази гъбка за грим позволява равномерното нанасяне върху лицето на продукти като фон дьо тен, сенки за очи, руж, пудра, хайлайтър. Само с няколко движения ще имате плътно нанесен продукт, който обаче стои съвсем естествено на лицето ви, а не като маска.

Именно тази многофункционалност на бюти блендера го превръща във фаворит за все повече дами, като заради всичките си качества той успява да измести всякакви други четки и апликатори за нанасяне на грим.

Гъбите за грим биват най-различна форма, но обикновено са като яйце. Това позволява да нанасят добре дадения продукт. Без значение от вида си обаче те имат нужда да бъдат сменяни на всеки три месеца, тъй като събират множество бактерии, които могат да причинят пъпчици и всякакви кожни раздразнения. Освен това е добре да изплаквате бюти блендера си поне веднъж седмично.

Как да почиствате правилно гъбите за грим, за да си спестите кожните проблеми? На първо място е важно да знаете, че съществуват редица специализирани препарати, които можете да намерите в магазините за козметика. Ако се сдобиете с такъв е добър вариант. Но ако не разполагате с подобно средство, можете и сами да си го изработите. Защото не е задължително да ползвате само луксозни продукти за почистване на гъбите за грим. Работа ще ви свършат и някои домашни техники.

Почистване на гъба за грим

Една хитринка, известна сред бюти блогърите, изисква наличието само на 3 продукта. Трябват ви кокосово масло, препарат за миене на съдове и течен сапун. Вземете по 1 ч.л. от трите продукта и ги смесете. Поставете в гъбата в същия съд и го напълнете до горе с вода. Оставете гъбата да се изкисне добре 1-2 часа, след което я изплакнете. Оставете я да изсъхне и я ползвайте да нанасянето на своя любим грим.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати