Ужасните черни точки – 6 начина да ги пребориш!

Черни точки по лицето

Красивата кожа е мечта на всяка дама. Онези от вас, които имат такава, са истински галенички на съдбата.

За съжаление, по-голямата част от момичетата са се сблъсквали, и може би все още го правят, с неприятните пъпки, черни точки и други несъвършенства по кожата.

Ако сте една от тях, вероятно сте пробвали какви ли не мазила, лекарства, лосиони и кремове за лице, за да постигнете съвършен вид.

Ще ви предложим още 6 ефективни решения за премахване на черни точки. Те са с доказана ефективност и биха могли да ви помогнат.

1. Лазерна процедура – една от най-популярните процедура, която прави кожата красива, гладка и сияйна. Ефектът от нея се забелязва седмица след третирането.

2. Почистващи лепенки – със сигурност сте ги срещали в козметичните магазини. Те представляват малки ленти, които се поставят върху проблемната област. Оставят се кратко и се отлепят. Изключително ефективни са и премахват черните точки удивително бързо. Доверете се на тези лепенки за премахване на черни точки поне веднъж.

3. Ретиноиди – обикновено се използват при акне или кожа, склонна към образуването на пъпки. Действа успокояващо върху кожата и възпрепятства процеса на възникване на каквито и да било несъвършенства по кожата.

Почиствайте лицето си със салицилова киселина, ако имате черни точки

4. Салицилова киселина – отново съставка с доказано действие. Среща се в спиртове и други козметични продукти. Помага при мазна и проблемна кожа, като я почиства и унищожава мъртвите клетки. Препоръчва се да използвате продукт с нейното съдържание 2-3 пъти в седмицата, тъй като киселината е доста силна. Идеална за почистване на кожата.

5. Вакуумен хидропилинг – козметична процедура, при която специален уред прониква внимателно в порите и ги почиства. Добре е да се прави веднъж в месеца. При този вид третиране на кожата се използва и специален серум, според типа кожа.

6. Бензоил пероксид – това е елемент, който се съдържа в кремообразните козметични продукти. Тя притежава способността на премахва мъртва кожа, микроби и обриви. Много ефективен продукт за почистване на кожата, който има и ексфолираща функция.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати