Най-модерните тенденции при оформянето на вежди

Най-модерните тенденции при оформянето на вежди

Има безброй цитати и мъдри мисли, свързани с очите на човека. Като старата сентенция Гледайте човека в очите, когато говорите с него, те са огледало на душата или пък мисълта на Стефан Цанев Може би е смешно или глупаво, може би е лудост, но аз мисля, че съмва не защото изгрява слънцето, а защото хората отварят очи...

И наистина, като се замислите, никога не разговаряте с човек, без да го гледате в очите. Не само защото ще е проява на неучтивост, а защото в тях можем да съзрем какво той си мисли за вас или какво мисли за това, което му говорите.

А когато го гледате в очите, няма как да не забележите и веждите му - дали косъмчетата им са се пръснали във всички посоки, дали са грижливо оформени или пък са татуирани. Гледайки някой в очите, винаги виждате и веждите му. С което стигаме и до нашата тема, в която ще ви запознаем с най-модерните тенденции при оформянето на вежди.

За разлика от 80-те години, когато жените е трябвало ежедневно да скубят с пинцета всички косъмчета по веждите си, а после грижливо да ги изписват с молив (представете си само каква досада и чисто "губене" на време! ), днес модните тенденции са по-благосклонни към представителките на нежния пол.

През 2019 г започва да се налага тенденцията веждите да изглеждат възможно най-естествено - какво по-хубаво от това?

Говорейки за естествен вид на веждите обаче, не си мислете, че това не изисква никакви усилия от ваша страна. Става въпрос за поддържането на естествения им контур, който така или иначе, за да спазвате, трябва и да оформяте. Просто не прекалявайте със скубането им, а още по-малко пък с нанасянето на молив на вежди в ексцентрични тонове. Отдавна отмина времето, когато беше модерно да тръгвате на улицата така, сякаш се готвите за Хелоуин.

Молив за вежди

Молив за вежди

Към новите модни тенденции в оформянето на вежди, можете да добавите и обем, но без да прекалявате. Т.е. с помощта на молив или туш за вежди леко да удебелите контура им, но без да променяте формата им. Без прекалено тъмни тонове и без изкуствено очертани извивки!

Перманентен грим

Перманентен грим за вежди

В случай че леко ви домързява да се занимавате ежедневно с нанасянето на молив на вежди (това изобщо не е задължително спрямо последните модни тенденции), можете да разчитате и на перманентния грим. Вероятно дори ще ви изненадаме, като ви осведомим, че той не е някаква свръх новост- изобретена през нашия модерен век. Подобна техника за разкрасяване се е практикувала от край време в Арабския свят.

Къна на веждите

Оформяне на вежди с къна

Ако се притеснявате, че след перманентния грим ще трябва известно време да ходите с подути вежди (което е неизбежно), можете да използвате и къна. Но слагането на къна на веждите трябва да е винаги при специалист, защото за да оформите веждите си с къна, изисква професионализъм. Трудно бихте се справили сами.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати