ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Как да се отървем от космите по лицето

Как да се отървем от космите по лицето

Надежда НедеваНадежда Недева
Джедай
693152
Премахване на космите по лицето
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Макар да сме горди представителки на нежния пол, има доста неща, за които можем да завиждаме на мъжете - те нямат менструален цикъл, рядко имат хормонални проблеми, не им се налага да мислят дали по краката или лицето си имат косми.

Просто се бръснат - я с конвенционална, я с електрическа самобръсначка - и проблемът е решен. Ако не искат, дори могат и да не се бръснат.

Жените обаче не можем да си позволим подобен лукс. И макар често да опираме до самобръсначка при премахване на косми по краката или ръцете, не е добре дори и да си помисляме за нея за обезкосмяване на лицето. Тук ще ви покажем кои са най-добрите методи да се отървете от космите по лицето.

Лазерна епилация

Това е сред най-модерните методи за трайно отърваване от космите по лицето, като естествено се вземе предвид, че ефектът не е вечен. Все още няма измислена техника за вечно премахване на космите, независимо от коя част на тялото ни са.

Лазерната епилация вече е на доста достъпни цени, провежда се бързо и ви спестява време. Проучете преди това каква лазерна апаратура използва желаният от вас козметичен салон, защото има лазери, които изискват да не излагате обработваните участъци на слънце за 24 часа, и такива, при които се налага да се предпазвате от слънчевите лъчи в продължение на месеци.

Фотоепилация

Фотоепилацията е подходяща и за лице

Също модерен, достъпен, ефикасен и спестяващ време метод за премахване на космите по лицето. Той обаче не е подходящ да се практикува през летните сезони, защото излагането на слънчеви лъчи не е желателно при никакви условия.

Пинсета

Традиционен метод за премахване на космите на лицето, за който няма какво толкова да ви разясняваме. Имайте предвид само, че премахването на косми чрез пинсета води до удебеляването им.

Кола маска

Кола маската може да се изпозлва и за обезкосмяване на лицето

Бърз и лесен начин да се отървете от космите по лицето! Добре е поне първия път да се направи от специалист, за да схванете правилния метод. Иначе е възможно да изпитате дискомфорт.

Конец

Стара арабска техника, която вече се практикува в повечето козметични салони. Счита се за по-добър метод за премахване на космите по лицето от използването на пинсета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати