Как да се отървем от цъфтящите краища

цъфтящи краища

Красивата коса е едно от най-големите оръжия на всяка жена. Тя привлича мъжки и женски погледи, изглежда здрава, жизнена и може да ни направи още по-красиви. Понякога обаче грижата за нея е истинско предизвикателство – през пролетта и есента тя капе, през лятото и зимата става суха.

Опитваме да се справим с нея, като я оформяме със сешоари и други уреди за топлинна обработка, но това я изтощава и я кара да цъфти. Подстригваме я и губим част от постигнатата дължина. Получава се един порочен кръг, от който всяка жена иска да излезе, но излизането от него се оказва истинско предизвикателство. Заради един проблем – цъфтящите краища. Макар и да ви се струва, че това е война, от която няма как да излезете победителки, грешите.

Какво е цъфтежът на косата – той представлява разделянето на крайчетата на косата ни на две или няколко части. Това кара върховете ни да изглеждат изтощени. Обикновено то се случва заради външни фактори – боядисване, изправяне, къдрене, сушене, слънчева светлина или морска вода. Единственият начин изцяло да се отървете от тях – ножицата. Въпреки това, има начини, които предпазват косата ни от изтощаване, а с това – и от цъфтене.

цъфнала коса

Първо, внимавайте как подсушавате косата си. Тя е най-уязвима, когато е мокра, затова е важно да се грижите за нея именно след душ. Ще видите разлика веднага. Не бива да търкате агресивно косата си с кърпа, колкото и да бързате. Вместо това, подсушете внимателно чрез попиване с голяма и пухкава хавлия.

Бъдете внимателни и със сешоара. Да, всеки се е опитвал да изсуши току-що изкъпана и съвсем мокра коса. Това обаче е грешно. Важно е да изчакате косата си да изсъхне сама и да използвате сешоар едва тогава, когато е на около 80% суха. Така я предпазвате от топлината, а и ограничавате времето за сушене. Инвестирайте в качествена топлинна защита. Разликата е коренна и ще я видите с времето.

Ограничете пресата и машата. Или поне намалете градусите. Да, изкушаващо е да използвате всички възможности на уредите си – в крайна сметка защо се продават преси, достигащи до над 230 градуса, ако ще използвате само 180? Истината е, че това е маркетингов трик. И освен ако не сте притежателка на афро грива, използването на високи градуси няма да направи изправянето по-качествено и по-бързо, само ще увреди крайчетата ви. Правилната максимална температура – 180 градуса. В случай, че се нуждаете от леко приглаждане, можете да използвате дори и 130.

продукти за коса

Внимавайте и с разресването. Забелязали ли сте, че започвайки от корените, винаги стигате до част, която е заплетена? Вероятно започвате да дърпате четката си в опити да разплетете гривата си. Грешно, освен ако целта ви не е накъсана и изтощена коса. Винаги започвайте от краищата. След това малко по малко увеличавайте периметъра, който сресвате, докато косата ви не е перфектна.

Използвайте балсам, който улеснява разресването. И изберете качествен продукт срещу цъфтящите краища. Ще видите ефекта и ще се изненадате, че поддържането на хубава коса не е толкова трудно, ако спазвате тези прости правила.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати