Как да се отървем от мазната коса

Как да се отървем от мазната коса

Мазната коса може да се превърне в истински ужас за онези, които я имат. И има защо - не само, че е неприятно вие сами да докосвате косата си и да имате усещането, че се мажете с олио, но надали и у другите бихте срещнали погледи на възхищение.

Мазната коса може да е наследствен или медицински проблем. Ако след като изпробвате следните няколко трика, за да се отървете от омазняването на косъма, не получите резултат, ви препоръчваме да се обърнете към специалист. Вижте обаче преди това как можете сами да се справите с мазната коса:

1. Често омазняването на косъма и на скалпа се дължи на използването на грешна козметика. Така например никога не използвайте шампоани, които са предназначени за суха коса, защото те имат за цел да омазняват косъма. Употребявайте само предназначени за мазна коса шампоани, като е добре да ги нанасяте по 2 пъти по време на измиване на косата.

2. Освен предназначените за мазна коса шампоани, можете да изпробвате как ще се отрази на косъма ви шампоан за обем, както и шампоан, чиято активна съставка е катран.

3. Пълни врели-некипели са приказките, че колкото по-често миете косата си, толкова по-мазна става тя. Според последните проучвания е добре дори да я миете ако не всеки ден, то през ден.

Как да се отървем от мазната коса

4. Възможно е косъмът ви да се омазнява поради неправилното нанасяне на балсам за коса. Той се нанася само в края и по дължината на косъма, а не върху скалпа.

5. Избирайте само балсами, които не са с тежка формула и не са пълни с всякакви химикали. Най-добре е да се насочите към натурални продукти с билки.

6. Ето и няколко домашни рецепти, които могат да се окажат ефективни в конкретния случай. След като сте отмили шампоана от косата си, можете или да я полеете с чай от розмарин, или с равни части от вода и ябълков оцет. И в двата случая не е необходимо да я изплаквате, миризмата на оцет ще се усеща не повече от 30 мин. Можете да си приготвите и маска за коса, като смесите вода със сода бикарбонат в съотношение 3:1. Нанесете тази смес като маска за коса и след 10 минути изплакнете.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати