ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Грешки при къдренето, които всяка жена допуска

Грешки при къдренето, които всяка жена допуска

Грешки при къдренето, които всяка жена допуска
Бамбукова кутия за бижута с огледало
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за бижута с огледало
30.00 лв.
Виж ››

Безброй видео уроци. Хиляди прочетени съвети. Стотици подробни инструкции. Десетки съвети от приятелки. Няколко различни маши. Вероятно се чувствате безсилни, след като сте опитали на практика всичко в интернет пространството, но къдриците ви просто не се получават. Припознавате ли се?

Изненада: понякога най-лесният начин да овладеете умение до съвършенство, е да научите какво не бива да правите в никакъв случай. Ето няколко често срещани грешки при къдренето, които провалят прическата ви.

Използвате грешен размер маша

Дамите смятат, че колкото по-голям е диаметърът на този уред, толкова по-естествени ще бъдат къдриците. Но това не е вярно. Размерът на машата се избира не спрямо къдриците, които искате да постигнете, а спрямо дължината на косата ви. Това означава, че ако имате дълга коса, подходящата маша е тази с голям или среден диаметър. Ако е със средна дължина, забравете за големите уреди, защото с тях няма да постигнете нищо друго, освен изгорена от опити коса – използвайте среден размер. Ако косата ви е над раменете, изберете маша с малък диаметър

Работите на грешните градуси

Правилото: колкото по-високи са градусите на машата ви, толкова по-трайни ще бъдат къдриците. Забравете го. Защото е грешно. Ако косата ви е гъста и с дебел косъм, можете да използвате по-висока температура. Ако обаче е тънка, изберете ниските градуси – само така къдриците ви ще бъдат направени като от фризьор.

Не сушите косата си добре

Грешки при къдренето, които всяка жена допуска

Използването на маша на леко влажна коса, дори и на пръв поглед тя да изглежда съвсем суха, води до катастрофални резултати. Изберете качествена термозащита спрямо предпочитанията си – спрей с лека фиксация, крем, олио или серум. Изсушете косата си добре. Оставете я да изсъхне след сешоара и едва след това пристъпете към къдрене на косата.

Задържате машата прекалено дълго време

Случвало ви се е – в опит да постигнете перфектната къдрица, започвате да броите до 20, след като сте навили косата на машата. В екстремни случаи на отчаяние жените могат да прибегнат и до още по-пагубни мерки – някои задържат кичура за цяла минута. Това, не само че ще направи косата суха и хвърчаща, а и вероятно ще я начупи прекалено много – не, не в хубавия смисъл – всички сме виждали отбелязани ръбове по некачествено накъдрените си кичури. Максималното време, за което трябва да задържате машата – от 8 до 10 секунди. Важно е това време да бъде еднакво за всеки кичур, както и всеки от тях да бъде с еднаква големина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати