Можем ли наистина да избелим зъбите си със сода бикарбонат?

Можем ли наистина да избелим зъбите си със сода бикарбонат?

Още от тийнейджъри всички търсим лесни и ефективни начини да имаме красива усмивка. След като сме разбрали, че паста за зъби с обещания ефект не действа, прибягваме към по-нестандартни методи.

И тук идва ред на содата. Кой не е чувал за магическите избелващ и измиващи свойства на обикновената сода за печене? Чудите се: Вярно ли е, че содата избелва зъбите?

До някъде – да. Содата спестява пари и осигурява резултати и вероятно е единственото нещо в кухнята ни, което може да подобри видът на усмивката. Какви ви е необходимо?

За всяко измиване се нуждаете от половин чаена лъжичка сода и няколко капки лимон. Сутрин можете да добавите и съвсем малко готварска сол – тя също има изсветляващи свойства, като освен почистване, тази смес ще ви осигури и свеж дъх.

От содата не бива да очаквате зашеметяващи резултати – трябва да знаете, че съществуват два качествени метода за избелване на зъбите – първият е при зъболекар, а вторият включва изключително абразивни пасти за зъби и лентички.

В случай че използвате такива, първото, което трябва да знаете – уверете се, че нямате нито един кариес в устата. Направете го при зъболекар, защото използването на тези абразивни материали върху зъбите си при наличие на кариес се равнява на попадане на капка белина в организма ви. Не искате това да се случва, нали?

Можем ли наистина да избелим зъбите си със сода бикарбонат?

От сода бикарбонат може да очаквате съвсем леко избелване – тя може да има лек благотворен ефект върху почистването на плаката или петната от кафе, цигари или червено вино; може дори да намали зъбния камък. На практика тя е нещо като пилинг за зъбите ви – без да ги избелва в дълбочина, ги прави по-искрящи и по-чисто.

Трябва да знаете, че содата може да нанесе вреди върху емайла ви – за да ги избегнете, не прекалявайте с търкането и с честотата на миенето с нея. Използвайте мека четка.

Внимавайте и не четкайте венците си, защото содата е абразив и може да ви причини болезнени рани. Не бива да миете прекалено често или ежедневно зъбите си със сода, защото може да нарани емайла ви. Използвайте я най-много 2 пъти седмично за избелване на зъбите.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати