Природни средства за избелване на зъбите у дома

Природни средства за избелване на зъбите у дома

Едва ли има някой, който не би искал да има красива усмивка, на която всеки да се възхищава. Мнозина са онези, обаче, които не биха се подложили на скъпите и леко плашещи процедури за избелване на зъби или химически средства, които се препоръчват за това.

Е, вече няма и нужда. Бихте могли да се сдобиете със здрава и блестяща усмивка чрез естествени природни средства, които са много по-приятни, достъпни и лесни за прилагане.

Ето някои природни средства за избелване на зъбите:

1. Бананова кора – вземете малко парченце бананова кора и разтъркайте зъбите си за около 2 минути. Изплакнете с вода, а после и измийте с паста за зъби. Минералите, които се съдържат в кората, съдействат за избелването на зъбите ви.

2. Сода за хляб и пюре от ягоди – смесете половин чаена лъжичка сода с една голяма ягода (или няколко по-малки), смачкани на плодово пюре, за да се получи хомогенна смес. Нанесете върху зъбите и остава за 5 минути. Изплакнете с вода, а после и с паста за зъби. Ягодите притежават киселина, спомагаща за избелването, а содата се грижи за предотвратяването на евентуално пожълтяване.

Природни средства за избелване на зъбите у дома

3. Кора от лимон или портокал и физиологичен разтвор (морска сол и вода) – смесете вътрешната част от кората на съответния плод с морската сол. Нанесе върху зъбите, разтривайки за около 2 минути. Отново – изплакнете първо с вода, после с паста за зъби.

4. Домашно приготвена паста за зъби с куркума – пригответе смес от 1 с.л. нерафинирано кокосово масло и 1 ч.л. куркума на прах. Добавете няколко капки масло от мента или масло от канела. Ще се получите избелваща паста за зъби, с която трябва да ги почиствате по 2 пъти на ден.

5. Ябълков оцет – отпийте 1 глътка от оцета и жабурете за около 2 минути. Не гълтайте оцета! Изплакнете с вода и с паста за зъби. Продуктът ще почисти всички бактерии и микроби в устата, както и петната по зъбите.

6. Активен въглен – поставете го върху четката си за зъби. Разтъркайте за около 2 минути. Изплакнете с вода, измийте четката или използвайте друга и измийте и с паста за зъби.

Природни средства за избелване на зъбите у дома

7. Смес от морска сол и сода за хляб – пригответе си смес от 1 ч.л. сода за хляб и половин чаена лъжичка морска или обикновена сол. Добавете малко вода. Нанесете сместа върху зъбите с помощта на четка, изчакайте 2 минути и изплакнете – първо с вода, после и с паста.

8. Водороден пероксид – измийте зъбите си с обикновена паста за зъби. След това смесете половин чаша вода с 2 с.л. водороден пероксид, жабурете не повече от минута и изплюйте. Правете процедурата всеки ден и скоро ще забележите, че това е чудесно средство за избелване на зъбите у дома.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати