ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как да се отървем от целулита по краката

Как да се отървем от целулита по краката

Целулит

Целулитът е толкова неприятна гледка, че понякога дори ни се случва да не се радваме, че идват топлите месеци. Как да си обуем любимите къси панталонки или пък да облечем ефирната къса лятна рокличка? А на море дали изобщо да ходим? С трупалия се през зимния сезон целулит и ясно личащата портокалова кожа по краката ни, гледката би била кошмарна за всички наоколо...

Както се казва - без паника! Тук ще ви покажем най-популярните начини да се отървете от целулита по краката си, но имайте предвид, че ще ви трябва около месец, за да можете отново да станете фен на собствените си крака.

1. Антицелулитен масаж

Може да ви се стори малко скъпо удоволствие, но ако имате късмета да попаднете при професионалисти, веднага ще стигнете до извода, че парите са си стрували. И като казваме веднага - не си мислете, че чудото ще стане само от една процедура. Няма такова нещо! В зависимост от вида на масажа (дали ще ръчен, с вендузи, чрез глинена маска, с помощта на специална апаратура и т.н.) и състоянието на кожата ви масажистът ще определи колко процедури ще са ви необходими. Но е гарантирано, че ще има видим ефект и ще можете спокойно и гордо да се разхождате по плажа без капка притеснение.

2. Правилен хранителен режим

Диета против целулит ще ви осигури красиви крака

Не става въпрос за поредната строга диета, а за правилно балансирано хранене. Има храни, които благоприятстват развитието на целулит и такива, които възпрепятстват образуването му. Отделете си 1 ден и разучете на кои храни трябва да наблягате, кои да избягвате и кои директно да изхвърлите от менюто си. Не е толкова трудно да спазвате диета против целулит.

3. Добра антицелулитна козметика

Отново ще ви посъветваме да не пестите парите си и да избирате само качествени продукти. Помнете, че е най-добре да ги нанасяте след като сте си взели душ и нанасянето им да става с движение на ръцете от колената към ханша. Един вид да избутвате мастните натрупвания от краката към горната част на тялото ви. Образно казано!

4. Плувайте

Плуването ще ви помогне да се отървете от целулита

Да, малко са жените, които знаят, че плуването ефективно се бори не само срещу килограмите, но и срещу целулита.

5. Релакс в джакузи

Всички хидромасажни вани помагат за отърваване от целулита! Ако нямате възможност да монтирате подобно устройство в дома си, то започнете да посещавате редовно някой СПА център. Хем приятно, хем полезно занимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати