Избелване на зъбите за една нощ: Топ методи, които работят като магия

Избелване на зъбите

Непрекъснато ви се повтаря, че не бива да сте толкова сериозни и трябва да се усмихвате по-често? Но какво, ако зъбите ви са жълти и се страхувате да ги покажете? Първото нещо, за което ще се сетите, ако имате оцветени зъби, е да си направите козметична процедура при зъболекар или да използвате търговски избелители за зъби. И двата варианта са много обещаващи, но не са евтини.

Освен това нямате гаранция за незабавен резултат. Ако използвате търговски избелители, например, може да отнеме време преди зъбите ви да станат бели. А освен това, някой от тях съдържат съставки, които не са безопасни. И така, какво да направите, ако нямате пари за козметични процедури при зъболекар или за търговски избелители?

Е, има няколко домашни метода за избелване на зъбите. Най-голямото им предимство е, че гарантират видим резултат още на следващия ден. Действат като магия. Ето и първите 6 опции, които да изпробвате:

Сода за хляб

Содата за хляб е много ефективна за избелване на зъби, защото има абразивни свойства. Ето защо може да ви помогне да премахнете петната от тях. Просто я използвайте вместо паста за зъби и мийте зъбите си с нея. Трябва да ги търкате няколко минути преди да изплакнете устата си. За максимални резултати комбинирайте содата за хляб с лайм.

Кокосово масло

Кокосово масло

Кокосовото масло притежава силата да отстранява бактериите, които променят цвета на зъбите ви. Техниката се нарича изтегляне на масло и може да използвате сусамово или портокалово масло вместо кокосово. Въпреки това кокосовото масло е най-ефективно, тъй като е богато на лауринова киселина – съставка с противовъзпалително и антимикробни свойства. Оставете маслото в устата си за около 5 минути и изплакнете.

Водороден пероксид

Водородният пероксид е ефективен избелващ агент, който ще избели зъбите ви бързо и без усилие. Можете да си направите гаргара с него или да накиснете парче чиста кърпа в разтвор от водородния пероксид и да разтъркате зъбите си с него. Внимавайте да не го погълнете.

Бананова кора

Банановата кора е силно препоръчителна, защото съдържа калий и манган, които са естествени избелители на зъбите. За да я използвате, отрежете малко парче и с него разтъркайте зъбите си. След като приключите, изплакнете устата си с хладка вода.

Портокалова кора

Портокалова кора

Портокаловите кори имат антимикробни свойства, които елиминират оцветяващите зъбите бактерии. Те се използват по същия начин както банановата кора – разтривате зъбите си и изплаквате.

Активен въглен

Активният въглен има абразивни свойства, подобно на содата за хляб. Използвайте го вместо паста за зъби и изплакнете с хладка вода след това.

Горните методи са доказателство, че е възможно да избелите зъбите си у дома за едно денонощие. Освен че избелват, те има малки или никакви странични ефекти. Това ги прави идеални за изпробване.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати