ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Неподозирани ползи от сухия четков масаж

Неподозирани ползи от сухия четков масаж

Четков масаж
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Всички сме наясно с ползите от масажа. И докато при повечето видове разтриване се налага някой друг да извърши процедурата върху вашето тяло, то има една техника, с която сами можете да подобрите общото си благосъстояние.

Става дума за сухия четков масаж, който се извършва спокойно в домашни условия и не отнема много време. Той бързо може да се превърна в час от вашата дневна рутина, а ползите от него ще усетите много бързо.

Какво представлява четковият масаж?

Това е процедура, при която сами обтривате тялото си с четка, без да сте го навлажнили или сапунисали. Най-добре е тя да е от естествен косъм. Според чувствителността на вашата кожа можете да се спрете на по-твърда или по-мека четка. Важното е да не изпитвате дискомфорт при процедурата. Самото изчеткване пък се прави сутрин (преди къпане) на суха кожа. Движенията са нежни, но бързо в посока към сърцето. Плътта се четка, докато се зачерви лекичко. След това се пристъпва и към вземането на душ по обичайния за вас начин.

Какви са ползите от сухия четков масаж?

Както вече споменахме, тази домашна практика действа общоукрепващо, тъй като засилва метаболизма и повишава имунитета. Но има и други ползи, които не са за подценяване. Така например помага за премахването на мъртвите клетки и за регенериране на кожата. Подлагайки се на процедурата, вие ще си гарантирате по-младо и красиво тяло. Според много дами сухият четков масаж е особено ефикасен за премахване на целулит от бедрата и задните части.

Сух масаж

Колко често се практикува сухият четков масаж?

Вие само определяте дали да си го правите всеки ден, или пък 2 пъти в седмично. Сами разбирате, че по-добра ефективност бихте постигнали, ако го прилагате всеки ден. Освен това техниката не отнема много време, така че спокойно можете да отделите за нея няколко минути от сутрешния си тоалет.

Откъде да си закупите четка?

Подходящ инструмент ще откриете във всяка по-голяма дрогерия или козметичен магазин. А според нуждите ви сами трябва да определите с каква дебелина да е косъмът на съответната четка. Добре е също така да вземете артикул с дълга дръжка, за да обтърквате без проблем и места като гръб, кръст и плешки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати