Топ 5 масла за здрави и дълги нокти

Етеричните масла заздравяват ноктите

Знаете ли, че ноктите на човек растат с около 2-3 мм всеки месец? Друг интересен факт е, че ноктите на жените растат по-бързо, отколкото тези на мъжете, с изключение на нокътя на левия безименен пръст. Странно, нали?

Поддържането на дълъг и красив маникюр може да бъде изключително трудна задача за някои дами. Използването на етерични масла, обаче не само ще ви помогне да запазите ноктите си по-дълги, но и да ги предпазите от счупване, изтъняване и разцепване.

Разгледайте 5-те най-добри етерични масла за красиви и дълги нокти.

Лавандулово масло

Лавандулово масло

Мирово етерично масло е най-подходящо за мигновен растеж и заздравяване на ноктите. То има прекрасни овлажняващи свойства, които предпазват кутикулите от сухота, а ноктите от крехкост, изтъняване и лесно счупване.

Лавандулово масло

Лавандулово етерично масло е подходящо за различни цели. Доказано е, че то укрепва ноктите и кожичките. Неговите антибактериални свойства се борят с микробите, които могат да инфектират кутикулите. Ако сте предразположени към изсъхване на кожата върху и около кожичките, използвайте етерично масло от лавандула, тъй като то овлажнява и подпомага хидратирането на кожата.

Масло от тамян

Етеричното масло от тамян е едно от най-древните етерични масла. То също е невероятно за растежа на ноктите. Благодарение на своите овлажняващи свойства, то предпазва кутикулите от инфекции. Успешно се бори и с гъбички по ноктите, които забавят растежа на нокътната плочка.

Лимоново масло

Лимоново масло

Етеричното масло от лимон изсветлява пожълтелите нокти, точно както и лимоновият сок. Редовната му употреба премахва следите от честото използване на лак за нокти. Освен това, прави ноктите здрави и по-дълги.

Масло от гераний

Хидратираните нокти са склонни да стават много по-дълги, в сравнение със сухите нокти. Можете незабавно да се сдобиете с устойчиви нокти, ако започнете да използвате етерично масло от гераний. То е едно от най-добрите подхранващи етерични масла за нокти. Неговото приложение ще възстанови бързо овлажняването на сухите кожички и кожата около ноктите. Също така това масло притежава антибактериални и антисептични свойства, които предпазват кожичките и ноктите от инфекции и гъбички.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати